Vb 2018: az olasz elnök megreformálná a selejtezős rendszert

Vágólapra másolva!
2017.09.05. 12:21
Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke azt kérte a nemzetközi szervezet (FIFA) első emberétől, Gianni Infantinótól, hogy a selejtezőcsoportok sorsolásánál vegyék figyelembe a történelmi hagyományokat.

„Maga a világvége az a gondolat, hogy nem jutunk ki a 2018-as világbajnokságra” – mondta Tavecchio. Hozzátette: már beszélt Infantinóval a selejtezős rendszer megreformálásáról, hogy vegyék figyelembe a múltbéli eredményeket, az olaszok esetében a négy (1934, 1938, 1982, 2006) világbajnoki címet.„Maga a világvége az a gondolat, hogy nem jutunk ki a 2018-as világbajnokságra” – mondta Tavecchio. Hozzátette: már beszélt Infantinóval a selejtezős rendszer megreformálásáról, hogy vegyék figyelembe a múltbéli eredményeket, az olaszok esetében a négy (1934, 1938, 1982, 2006) világbajnoki címet.

„A FIFA hamarosan dolgozik majd ezen a kérdésen” – emelte ki Tavecchio, aki már korábban panaszkodott arra, hogy Olaszország és Spanyolország a világbajnokság európai kvalifikációs sorozatában egy csoportba került. A FIFA jelenleg a selejtezőcsoportok sorsolása előtt az aktuális világranglistás helyezés alapján állítja össze a kiemelési kalapokat.

Az olaszok szövetségi kapitánya, Gian Piero Ventura ezzel szemben nem beszélt világvégéről.

„Amikor otthon döntetlent játszottunk Spanyolországgal, valószínűvé vált, hogy a csoportból automatikusan nem tudunk kijutni a vb-re” – nyilatkozta a szakember. Ventura elárulta: még mindig biztos a vb-részvétel kiharcolásában, és Tavecchióval ellentétben egyáltalán nem gondol „apokalipszisre”.

A G-csoport szombati rangadóján a spanyolok otthon 3–0-ra legyőzték az olaszokat, s három fordulóval a selejtezőcsoport zárása előtt három ponttal vezetnek riválisuk előtt. Olaszország kedden (ma) 20.45 órakor Reggio Emiliában Izraelt látja vendégül.

Az európai zónából a kilenc csoport győztese automatikusan kijut a jövő évi, oroszországi vb-re, míg nyolc második helyezett a kiadó négy helyért vív egymással oda-visszavágós párharcot novemberben.

Olaszország csak az 1930-as és az 1958-as világbajnokságon nem szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik