Vb 2018: Az európaiak úgysem tudnak megkülönböztetni – sajátos indoklás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.17. 17:30
null
Sin Te Jong szövetségi kapitány szerint európai szemnek úgyis egyformák a koreai játékosok (Fotó: AFP)
Igencsak titkolózó volt Sin Te Jong, a dél-koreai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki a Svédország elleni mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatót Nyizsnyij Novgorodban. A szakvezető nem árult el semmit várható taktikájáról, és elmondta, milyen trükkökkel próbálták megzavarni a svédeket a „kémkedésben”.

 

„Majd holnap meglátja mindenki az összeállításunkat. Nagy meglepetés nem lesz, hiszen a két csapat jól ismeri egymást, de nem fogok elárulni semmi olyat, amit eddig titkoltunk az ellenfél elől” – idézi Sin Te Jongot a Jonhap hírügynökség.

A szövetségi kapitány beszélt a világbajnokság előtti „kémcsatáról”, amelyet a svédek ellen folytattak. A dél-koreaiak egy mérkőzésen szándékosan a kispadon hagyták legjobb támadójukat, a Tottenhamben futballozó Szon Hung Mint, illetve minden felkészülési meccsen más mezszámozást viseltek. Sin Te Jong azzal magyarázta a trükközést, hogy az európaiak úgyis képtelenek megkülönböztetni egymástól a dél-koreaiakat... A vb előtt a svéd megfigyelő, Lars Jacobsson Ausztriában „kémkedett”, kibérelt egy házat a dél-koreaiak edzőpályája mellett, és onnan figyelte a tréningeket.

A dél-koreai válogatott még eddig sosem tudta legyőzni Svédországot. A két csapat hétfő 14 órakor mérkőzik meg egymással Nyizsnyij Novgorodban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik