Vb 2018: az egyiptomi veterán szerint ők a FIFA áldozatai

ILKU MIKLÓSILKU MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.06.19. 10:44
null
Esszam el-Hadari szerint meggyűlik a kapusok baja a folyamatosan változó labdákkal (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) lépést tartva a technológiai fejlődéssel minden világbajnokságra új labdát készít. A szurkolók általában örülnek ennek, velük ellentétben a kapusok már kevésbé. Esszam el-Hadari, az egyiptomi válogatott veterán kapuvédője különösen nem boldog emiatt.

Az oroszországi világbajnokságra kifejlesztett Telstar 18 nevet viselő labdát korábban többek között David de Gea és Marc-André ter Stegen is kritizálta, amiért néha kiszámíthatatlanul irányt változtat a levegőben és nem olyan jó a tapadása sem. A vb-n eddig két mérkőzésen (Franciaország–Ausztrália, Argentína–Izland) is használhatatlanná vált egy-egy labda. A következő bírálat Esszam el-Hadaritól, az egyiptomi válogatott kapusától érkezett.

„Mi kapusok vagyunk a FIFA áldozatai, mivel négyévente új labdát fejlesztenek. A mezőnyjátékosoknak könnyebb alkalmazkodni, mint a kapusoknak – magyarázta el-Hadari, aki azért próbálta becsomagolni mondandóját. – Biztos vagyok benne, hogy korábban is voltak hasonló minőségű labdák. Mindig a kapusok az áldozatok. A mostani labdával is vannak problémák, de ez máskor is előfordult volt már, nem én vagyok az egyetlen, aki ezt mondja. De hangsúlyozom: a labda megfelelő minőségű, a kapusoknak kell alkalmazkodniuk."

A 45 éves kapus ugyanakkor rendkívül boldog, hogy ott lehet a világbajnokságon, és hogy ezzel boldoggá tették egész Egyiptomot.

„Fizikálisan és mentálisan is készen állunk, reméljük, Isten is a mi oldalunkon fog állni. Ezt kívánjuk– folytatta el-Hadari, aki kitért Mohamed Szalahra is.Természetesen Szalah nagyon fontos számunkra, de ne felejtsék el, huszonhárman vagyunk a keretben. Nagyon örülünk neki, hogy felépült, és reméljük, hogy pályára fog lépni. A kapitány dönti el, hogy játszatja-e vagy sem. Uruguay ellen nélküle is nagyszerűen játszottunk. Magabiztosak vagyunk, mindenki hisz benne, hogy Oroszország ellen megszerezhetjük a három pontot."

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG

CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
JÚNIUS 19., KEDD
20.00Oroszország–Egyiptom (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik