Vb 2018: az angol védő más ember lett, amióta Guardiola az edzője

ILKU MIKLÓSILKU MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.06.24. 23:46
Elszántan és jó kedélyűen nyilatkoztak az angol labdarúgó-válogatott játékosai, miután az oroszországi világbajnokság második csoportkörében kiütötték Panamát, ezzel biztosították továbbjutásukat.
John Stones: A telefonom felrobbant a lefújás óta (Fotó: AFP)
John Stones: A telefonom felrobbant a lefújás óta (Fotó: AFP)
John Stones: A telefonom felrobbant a lefújás óta (Fotó: AFP)
John Stones: A telefonom felrobbant a lefújás óta (Fotó: AFP)
John Stones: A telefonom felrobbant a lefújás óta (Fotó: AFP)

 

A 6–1-re végződő mérkőzésen kétszer is betalált John Stones, a Manchester City belső védője, akit alighogy kijött az úgynevezett vegyes zónába, máris az Aranycipőről kérdeztek. A bekk vette a poént, az újságírókkal együtt nevetett, majd úgy fogalmazott: kizárt, hogy ő nyerje. „Sohasem gondoltam volna, hogy két gólt szerzek egy világbajnoki meccsen. A telefonom felrobbant a lefújás óta, de még nem volt időm válaszolni. Minden várakozást felülmúlt ez a mérkőzés. Jól kezdtük a tornát, ez nagyon fontos, próbálunk minden meccset megnyerni, hiszen világbajnokok akarunk lenni – így az önbizalomtól duzzadó Stones, akit beszélt klubja, a Manchester City menedzseréről, Pep Guardioláról is.Pep leegyszerűsített sok mindent, hasznos tanácsokat adott, sokat segített a fejlődésemben, más ember és játékos lettem az ő edzősége alatt.”

A csoportkör utolsó fordulójában a szintén hatpontos Belgiummal találkozik Anglia, az a találkozó dönt arról, hogy melyik válogatott hányadik helyen jut tovább és milyen ágra kerül.

„Fontos, hogy ezt a jó formánkat továbbvigyük Belgium ellen, majd az egyenes kieséses szakaszra is – folytatta Stones. – Óvatosnak kell lenni a sárga lapokkal is, a felesleges szabálytalanságok később visszaüthetnek. Az olyan meccs, mint a belgák elleni, kihozza a legjobbat mindenkiből, ami jó, mert nyomás alatt lehet igazán felpörögni. Nem számít, hogy különböző klubokban játszunk év közben egymás ellen, a válogatottban mindenki egy célért küzd, tiszteljük egymást.”

A Panamának szintén betaláló Jesse Lingard egyértelműen kiadta a jelszót a Belgium elleni összecsapásra: nyerni kell!

„Nagyszerű érzés gólt szerezni egy világbajnokságon, nagyon jól játszottunk. Gyerekkorom óta erről álmodtam, most megfelelő helyen és a megfelelő időben voltam. Hatalmas siker ez nekem. Tudtuk, hogy a panamaiak fizikai játékot próbálnak erőltetni, de azt is, hogy nagyon óvatosak lesznek, nem nyílnak ki. Egyébként valóban sokat gyakoroljuk a rögzített játékhelyzeteket, de nem erre épül a taktikánk – így a Manchester United játékosa, aki kitért az utolsó csoportmeccsre is. – Fontos, hogy minden mérkőzés megnyerjünk, így Belgium ellen is győzelemre készülünk. Ha az ellenfél sokat változtat a csapatán, az az ő dolga, mi nyerni akarunk, és ennek megfelelően hangolunk.”

A sérült Dele Alli helyén a kezdőbe kerülő Ruben Loftus-Cheek is viccelődve indította monológját, ugyanis Harry Kane harmadik, az angolok hatodik góljáról kérdezték. A Chelsea szélsője küldte kapura a labdát, ami a Tottenham támadóján változtatott irányt és pattant a hálóba. „Bocs, haver!” – mosolygott Loftus-Cheek a gól utáni jelenetet és Kane szavait felidézve.

„Nagyon fontos volt ez a siker, az első félidőben kimondottan jó teljesítményt nyújtottunk. Sokat gyakoroltunk, minden apró részletet kidolgoztunk, felkészülve jöttünk a találkozóra – fordította komolyra a szót a Chelsea játékosa. – A gólszerző nem fontos, lényeg, hogy a csapat győzzön. Panama jól játszott a második félidőben, kemény futballjával szinte háborút robbantott ki a pályán, de felvettük a kesztyűt. A Premier League felkészít erre. Belgium ellen is nyerni akarunk, ugyanúgy készülünk, mint az eddigi két meccsre. Most már nincs rajtunk nyomás sem, így a szurkolókat akarjuk kiszolgálni jó teljesítménnyel. Mindkét együttes technikailag képzett, jó futballistákból áll, nem lesz könnyű dolgunk.”

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
G-CSOPORT
ANGLIA–PANAMA 6–1 (5–0)

Nyizsnyij Novgorod,Nyizsnyij Novgorod Stadion,43 319néző.Vezette:Grisa (egyiptomi)
ANGLIA:Pickford – K. Walker, J. Stones, Maguire – Trippier (Rose, 70.), Henderson, Loftus-Cheek, A. Young – Lingard (Delph, 63.), Sterling – Kane (Vardy, 63.).Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
PANAMA:Penedo – Murillo, R. Torres, Escobar, Davis – G. Gómez (Baloy, 69.) – Bárcenas (Arroyo, 69.), A. Cooper, Godoy (Ávila, 62.), J. L. Rodríguez – B. Pérez.Szövetségi kapitány: Hernán Darío Gómez
Gólszerző:Stones (8., 40.), Kane (22., 45+1., 62. – az első kettőt 11-esből), Lingard (36.), ill. Baloy (78.)

Sárga lap:Loftus-Cheek (24.), ill. A. Cooper (10.), Escobar (44.), Murillo (72.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia228–2+66
2. Belgium
228–2+66
3. Tunézia223–7–40
4. Panama221–9–80
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik