Vb 2018: a volt angol kapitány szerint a szerencse dönt hazája ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.05. 11:18
null
Eriksson egy éve nem talál munkát (Fotó: AFP)
Sven-Göran Eriksson különleges helyzetben érezheti majd magát a svéd–angol negyeddöntő során, hiszen svédként csaknem öt éven keresztül volt az angol válogatott szövetségi kapitánya 2001 és 2006 között. A 70 éves szakember úgy látja, Svédország a csapatszellem világbajnoka, de Angliának is jó esélye van az elődöntőbe jutni.

„Az angoloknak jó esélye van a továbbjutásra, de ne tévedjenek, szombaton nem lesz könnyű dolguk a svédek ellen. Sőt, lehet, hogy ez lesz a legnehezebb mérkőzés számukra a vébén, talán Brazíliát könnyebb lenne legyőznie Angliának, mint Svédországot” – fogalmazott a Eriksson a Press Assosciation hírügynökség kérdésére.

„Svédországnak remek válogatottja van most, amely igazi csapatként működik együtt, hiszen már a támadóik megkezdik a védekezést, és jól szűkítik a területeket. Mondhatnám, hogy a csatáraik kiváló védők, ha védekezni kell” – jelentette ki Eriksson, aki az angolokra is kitért.

„A megérzéseim azt diktálják, hogy a találkozó döntetlen lesz, és tizenegyesek döntenek majd a továbbjutásról a hosszabbítás után. Az angoloknak a rögzített helyzetek után lehet esélyük, míg a svédeknek lesz néhány helyzetük, de 120 perc után a szerencse dönti el, hogy melyik csapat jut az elődöntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik