Vb 2018: a testbeszédet is beveti Ausztrália Peru ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.24. 17:59
null
Ausztrál testbeszédgyakorlat – aki előadja: Mile Jedinak és Bert van Marwijk (Fotó: AFP)
A pozitív testbeszéd természetesen csak az egyik kelléke az ausztrál labdarúgó-válogatott fegyvertárának, azonban Bert van Marwijk szövetségi kapitány szerint az egyik legfontosabb, ezért aztán edzésen ezt is gyakorolják – hiszen a Peru elleni utolsó csoportmérkőzésen a legapróbb részletnek is óriási jelentősége lehet.

 

Az ausztrálok holland szövetségi kapitánya hangsúlyt fektet a pozitív testbeszédre; még edzésen is figyelmezteti azokat a játékosokat, akik egy rossz passz, egy elrontott gólhelyzet, egyáltalán bármilyen kedvezőtlen játékfejlemény hatására kifejezik csalódottságukat, elégedetlenségüket – írja a Sydney Morning Herald.

Bert van Marwijk abból indul ki, hogy az ausztrálok fő erőssége a taktikai fegyelmezettség, az eltökéltség, a lankadatlan harci szellem, és ezt a páncélzatot a negatív testbeszéd kikezdi.

„Bert számára még az edzéseken is fontos, hogy egy elrontott átadás vagy bármilyen rossz megmozdulás után se ostorozzuk magunkat, mert ez rossz hatással lehet a csapattársakra, egyben bátoríthatja az ellenfelet – engedett bepillantást a kapitányi módszertanba a hátvéd Aziz Behich. – Az ember hajlamos negatív testbeszéddel reagálni egy-egy hibára, de ez nem szerencsés, mert eltereli a figyelmet a játékról, holott minden pillanatban százszázalékos összpontosításra lenne szükség.”

Ausztrália még reménykedhet a C-csoport második helyének megszerzésében, utolsó ellenfele, Peru viszont már kiesett – utóbbi tény Behich szerint nincs a segítségükre.

„Szerintem így még veszélyesebbek lehetnek, mint eddig, hiszen minden nyomás alól felszabadultak, bátrabban támadhatnak, és ami azt illeti, egy világbajnoki mérkőzés megnyerése akkor is motiváció, ha már nem juthatsz tovább. Szóval nagyon nehéz meccsre számítunk.”

HELYZETKÉP – C-CSOPORT
Június 16., 12.00
Kazany
Kazany Aréna
Franciaország (C1)Ausztrália (C2) 2–1
Június 16., 18.00
Szaranszk
Mordovija Aréna
Peru (C3)Dánia (C4) 0–1
Június 21., 14.00
Szamara
Kozmosz Aréna
Dánia (C4)Ausztrália (C2)1–1
Június 21., 17.00
Jekatyerinburg
Központi Stadion
Franciaország (C1)Peru (C3)1–0
Június 26., 16.00
Moszkva
Luzsnyiki Stadion
Dánia (C4)Franciaország (C1)  
Június 26., 16.00
Szocsi
Fist Olimpiai Stadion
Ausztrália (C2)Peru (C3)  
AZ ÁLLÁS
1. Franciaország 2 2 3–1 +2 6
2. Dánia 2 1 1 2–1 +1 4
3. Ausztrália 2 1 1 2–3 –1 1
4. Peru 2 2 0–2 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik