Vb 2018: a panamai kapitány a vb értékelését adta a belga zakó után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.19. 09:45
null
Gómez sikeresnek tartja a bemutatkozást(Fotó: AFP)
Nem valószínű, hogy lesz őszintébb edzői nyilatkozat a világbajnokságon - főleg egy vesztes találkozó után – annál, amit a panamai szövetségi kapitány, Hernán Darío Gómez adott a Belgiumtól elszenvedett 3–0-s vereség után. A kolumbiai szakember azt hitte, 6-7 gólos zakóba szalad bele csapatával – ehhez képest majdnem győzelemként értékelte a vereséget.

„Szerencsére nem az történt, amire mindenki számított, vagyis, hogy hat vagy hét góllal kikapunk. Alázattal, méltósággal játszottunk. Nem volt rossz. Belgium és Panama között a különbség nagyobb, mint három gól. Senki nem szeret veszíteni. Néhányan talán azt mondhatják, hogy a három gól sok, de őszintén, három gólt kapni ettől a csapattól, figyelembe véve a csapatunk tapasztalatát... Ez egy teljesen normális eredmény, sőt, ha azt vesszük, hogy lehetett volna sokkal rosszabb is, akkor pedig abnormális, hihetetlen az eredmény” – fogalmazott Hernán Darío Gómez, aki a világon egyedüliként három különböző nemzet válogatottjával jutott ki és szerepelt világbajnokságon.

„Nem kellene egy vereség után gratulálni a játékosoknak, de elmondtam a fiúknak az öltözőben a lefújás után, hogy méltósággal tették a dolgukat, és megnehezítették az ellenfél dolgát, sőt akár egy-két gólt is szerezhettek volna” – dicsérte játékosait a szakember.

Hozzá hasonlóan nyilatkozott a találkozó után a panamaiak középpályása, Gabriel Gómez is, ő például a pályán jött rá, hogy a belgák is emberek.

„Nekik is két lábuk van, két szemük, mint mindenki másnak. Egy pillanatra megmutattuk, hogy mi is tudunk egyenlő félként küzdeni velük” – jelentette ki Gómez.

EMLÉKEZTETŐ
FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
G-CSOPORT, 1. FORDULÓ
BELGIUM–PANAMA 3–0 (0–0)
Szocsi,
Fist Olimpiai Stadion, 43 257 néző, Vezette: Sikazwe (zambiai)
Belgium: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel (Chadli, 90.), Carrasco (M. Dembélé, 74.) – Mertens (T. Hazard, 83.), R. Lukaku, E. Hazard. Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
Panama: Penedo – Murillo, R. Torres, Escobar, Davis – G. Gómez – Bárcenas (G. Torres, 63.), Cooper, Godoy, J. L. Rodríguez (I. Díaz, 63.) – B. Pérez (Tejada, 73.). Szövetségi kapitány: Hernán Darío Gómez
Gólszerző: Mertens (47.), Lukaku (69., 75.)
Sárga lap: Meunier (14.), Vertonghen (59.), De Bruyne (88.), ill. Davis (18.), Barcenas (45+2.), Cooper (49.), Murillo (51.), Godoy (57.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Belgium 1 1 3–0 +3 3
2. Anglia 1 1 2–1 +1 3
3. Tunézia 1 1 1–2 –1 0
4. Panama 1 1 0–3 –3

0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik