Vb 2018: a FIFA vizsgálja Maradona viselkedését – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.27. 16:58
null
Maradona a Nigéria elleni meccsen jókora feltűnést keltett (Fotó: AFP)
A londoni The Times és a The Telegraph egybehangzó értesülései szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vizsgálja Diego Maradona keddi, az Argentína–Nigéria mérkőzésen bemutatott „magánszámát”.

Diego Maradona nagy feltűnést keltő lelátói „ámokfutása” túlpörgéssel, elalvással, bemutatással és orvosi segítséggel lehet, hogy túl sok volt már a nemzetközi szervezet számára, pláne, hogy Maradona 2017 óta fizetett FIFA-nagykövet.

A Times szerint Maradona minden nyilvános megjelenéséért 10 000 angol fontot kap, plusz elszámolhatja költségeit is. A mértékadó angol lap úgy értesült, hogy a FIFA magas rangú tisztviselői „felfigyeltek Maradona viselkedésére”, ám arról egyelőre nincs információ, hogy a nemzetközi szervezet lép az ügyben.

Diego Maradona Instagram-csatornáján arra hivatkozott, hogy nagyon fájt a nyaka és vérnyomása is hirtelen leesett, rosszul lett, ezért kellett orvosnak megvizsgálnia már a szünetben.

MEGBÜNTETTEK KÉT NÉMET STÁBTAGOT

A FIFA fejenként 5000 svájci frankos (1.42 millió forintos) büntetést rótt ki a német válogatott stábjának két tagjára, akik a svédek elleni csoportmérkőzés után dulakodást provokáltak az oroszországi világbajnokságon.

A szervezet azzal indokolt, hogy Georg Behlau és Ulrich Voigt sportszerűtlenül viselkedett. A svéd stáb egyik tagja, Jan Gustavsson is figyelmeztetésben részesült.

A rendkívül izgalmas találkozót a címvédő németek Toni Kroos 95. percben szerzett szabadrúgás-góljával nyerték meg 2–1-re. A lefújást követően a két szakmai stáb tagjai heves, dulakodásig fajuló mutogatásba, valamint szóváltásba keveredtek egymással.

A németek a történtek másnapján a válogatott közösségi oldalán kértek bocsánatot, a vétkes szakemberek pedig ígéretet tettek, hogy a dél-koreaiak elleni szerdai (mai) találkozón nem dolgoznak. (MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik