Vb 2018: a csecsen elnök felkereste Szalahot Groznijban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.11. 20:18
Ramzan Kadirov csecsen elnök meglátogatta Mohamed Szalahot az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra készülő egyiptomi válogatott szállodájában, Groznijban.

A Liverpool csatárának válla megsérült a Real Madriddal szemben 3–1-re elveszített Bajnokok Ligája-döntőben, május 26-án, ezért nem vett részt csapata edzésén. Éppen hotelszobájában pihent vasárnap, amikor váratlanul tájékoztatták, hogy fontos vendége érkezett, aki az előcsarnokban várja.

Ramzan Kadirov felkérte a játékost, hogy kísérje el őt az Ahmad Arénába, amelyet édesapjáról, Ahmad Kadirovról neveztek el. A néhai csecsen elnököt 2004 májusában éppen a grozniji stadionban gyilkolták meg. Amikor megérkeztek, az egyiptomi válogatott edzését figyelő közönség üdvrivalgással és vastapssal fogadta őket.

Az észak-afrikai csapat orvosa hétfőn elmondta, csak az utolsó pillanatban döntik el, hogy Szalah játszik-e pénteken az Uruguay elleni csoportmérkőzésen.

„Lehet, hogy a kispadon kezdi a meccset, még nem született végleges döntés” – mondta Mohamed Abuelela. A csatár hétfőn harminc percet futott, amíg csapattársai edzettek.

„Továbbra is a vállával kapcsolatos fizioterápiás feladatokat végzi, illetve az edzőteremben dolgozik” – mondta Eihab Leheita csapatvezető, aki tagadta, hogy a Liverpool nyomást gyakorol rájuk, mondván, teljes felépülése előtt ne játszassák Szalahot.

„Nem fogunk nyomást gyakorolni Mohamedre, hiszen ő a mi fiunk” – közölte Leheita.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik