NS Hosszabbítás: új sorozat a legjobb vb-meccsekről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.13. 22:36
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk.

Van, aki az 1970-es vb-re esküszik, más az 1982-esre, 1954-et természetesen sohasem feledjük, de a '66-os brazilverést sem. A világbajnokságok 1930 óta íródó története tele van emlékezetes csatákkal, és bizonyára a nyári oroszországi tornán is lesznek ilyenek – a vb végéig szombatonként felidézzük az eddigi húsz futballünnep legcsodásabb és legbotrányosabb pillanatait.

A Nemzeti Sport szombatonként megjelenő, Hosszabbítás című mellékletében az oroszországi vb döntőjéig fut 14 részes sorozatunk. Minden szombaton két szenzációs mérkőzést elevenítünk fel, és egy olyan botrányt, amelyre mindenki emlékszik.

A most szombaton induló sorozat első részében az „Őrület 120 percéről", vagyis az 1982-es spanyolországi vb NSZK–Franciaország elődöntőjéről írunk, amelyet 3–3 után tizenegyespárbajban 5–4-re nyertek a németek, a korábban Patrick Battistont letaroló Toni Schumacher remeklésével, ugye... Valamint a vb-történet legtöbb gólt hozó meccséről, az 1954-es Ausztria–Svájc negyeddöntőről: „Mese a 12 találatról”. A botránykrónika pedig David Beckhamről szól, arról, miért írta címében a The Daily Mirror az 1998-as vb Anglia–Argentína nyolcaddöntője után, hogy „Tíz hős, egy hülyegyerek”.

És a Hosszabbításban még olvashatnak arról is, hogy...

...miért persona non grata a magyar futballban Véber György, aki a BLSZ-ben szereplő Fővárosi Vízművek SE-nél edzősködhet. A korábbi közönségkedvenc edzésére Kovács Erika és Tumbász Hédi látogatott ki.

...a csaknem két hónapig Győrben edző nyolcszoros világbajnok, tízszeres Európa-bajnok tornász, Marian Dragulescu miért bízik benne 37 évesen is, hogy megszerzi egyetlen hiányzó címét, az olimpiai aranyat. Az exkluzív interjút Vincze Szabolcs írta.

...miért különleges a Bundesliga legfiatalabb szakvezetője, a Hoffenheimnél dolgozó Julian Nagelsmann története. A Berlinben edzősködő Dárdai Pál és a Lipcsében másodedzőként tevékenykedő Lőw Zsolt mesélt saját pályakezdéséről és a kollégáról Pietsch Tibornak.

...miért nyert olimpiai bajnoki címet az 1936-os berlini játékok központi helyszínének terve, s mely létesítményei állnak ma is. Dárdai Pál Hertha BSC-jének otthonáról Németh Andrea írt.

...miként vált a reményteljes bokszolóból és asztaliteniszezőből végül a legsportosabb magyar színművész. Koncz Gáborral Sinkovics Gábor beszélgetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik