Hollandia: a történelmi vereség után jöjjenek a hölgyek?

Vágólapra másolva!
2017.09.01. 15:13
null
A magányos Robben a 4–0-s vereség után (Fotó: AFP)
Mint ismert, a holland labdarúgó-válogatott csütörtök este 4–0-ra kikapott Franciaországtól a 2018-as világbajnoki selejtezősorozat európai zónájának A-csoportjában. A meccs után a holland sajtó történelmi vereséget emleget, és bár nem temeti a válogatott kijutási esélyeit az oroszországi tornára, a Párizsban vereséget szenvedő csapatot rendkívül kemény szavakkal illeti.

„Fájdalmas és kínos” – hirdeti az Algemeen Dagblad.

„Ennek az oranjénak nincs helye a világbajnokságon” – írja a Volkskrant.

„A hollandok leckét kaptak a modern labdarúgásból Párizsban” – olvasható a De Telegraafban.

Az Opta statisztikája szerint Hollandia története legnagyobb vereségét szenvedte el tétmérkőzésen (nem számítva az olimpiai tornákat) csütörtök este Párizsban. A holland lapok hozzáteszik, ahhoz is egészen 1961 novemberéig kell visszalapozni a történelemkönyvekben, hogy ehhez hasonló, 4–0-s vereséget találjunk – akkor Belgium felkészülési találkozón verte meg ennyire az oranjét.

Annak ellenére, hogy a franciák csak Kevin Strootman – vitatható – kiállítása után tették kiütésessé győzelmüket, sokat elárul a hollandok játékáról, hogy az első félidőben csupán egy labdaérintésük volt az ellenfél tizenhatosán belül, valamint hogy az elsőt kaput eltaláló lövésükre a 90. percig kellett várni…

„A tegnap este egyetlen pozitívuma, hogy Bulgária legyőzte Svédországot, így megmaradt az esélyünk a világbajnoki részvételre – mondta Wesley Sneijder a franciáktól elszenvedett 4–0-s vereséget követően. – Ezt a meccset el kell felejtenünk, és nagyon erősen hinnünk kell benne, hogy kijuthatunk a vb-re.”

„Erőtlenek voltunk, büntetés volt az egész. Reálisnak kell lennünk, a franciák jelenleg több szinttel felettünk állnak. Fantasztikus játékosaik vannak a kispadon, sőt még a kereten kívül is” – értékelt a rutinos középpályás.

A Franciaország–Hollandia mérkőzés összefoglalója

Augusztus elején a holland női labdarúgó-válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnokság megnyerése után története legmagasabb helyezését érte el a FIFA világranglistáján (7.), a férfiak március óta nem tudtak bekerülni a legjobb harmincba sem, sőt augusztusban történelmi mélypontra, egészen a 36. helyig csúsztak vissza.

Nem véletlen, hogy a holland szurkolók már azzal viccelődnek a közösségi oldalakon, hogy vasárnap legszívesebben tizenegy hölggyel állnának ki Bulgária ellen…

A holland drukkerek a női válogatottat is megnéznék vasárnap Bulgária ellen (Fotó: De Telegraaf/Facebook)
A holland drukkerek a női válogatottat is megnéznék vasárnap Bulgária ellen (Fotó: De Telegraaf/Facebook)

Dick Advocaat csapata szeptember 3-án Bulgáriát fogadja, majd októberben előbb Fehéroroszországhoz látogat, végül Svédországot látja vendégül – a remény még tényleg él, ám Arjen Robbenéknek sokat kell javulniuk, hogy a 2016-os Európa-bajnokság után ne maradjanak le egy újabb nagy tornáról.

És végül álljon itt az Egy futballfüggő naplójából Facebook-oldal posztja, amiben további érdekességeket olvashat arról, hogy mekkora mélységben van a holland labdarúgás.

VB-SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA
A-CSOPORT, 7. FORDULÓ
FRANCIAORSZÁG–HOLLANDIA 4–0 (1–0)
Párizs, Stade de France. V: Rocchi (olasz)
Franciaország: Lloris – D. Sidibé, Koscielny, Umtiti, Kurzawa – P. Pogba, Kanté – Coman (Lacazette, 80.), Griezmann (Fekir, 90.), Lemar – Giroud (Mbappé, 75.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Hollandia: Cillessen – Fosu-Mensah, De Vrij, Hoedt, Blind – Wijnaldum, Strootman – Robben, Sneijder (Vilhena, a szünetben), Promes – Janssen (Van Persie, 64.). Szövetségi kapitány: Dick Advocaat
G: Griezmann (14.), Lemar (73., 88.), Mbappé (91.)
Kiállítva: Strootman (62.)

További eredmények
Bulgária–Svédország 3–2
(Manolev 12., Kosztadinov 33., Csocsev 79., ill. Lustig 29., M. Berg 44.)

Luxemburg–Fehéroroszország 1–0 (Da Mota 60.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 7 5 1 1 15–5 +10 16
2. Svédország 7 4 1 2 14–7 +7 13
3. Bulgária 7 4 3 12–14 –2 12
4. Hollandia 7 3 1 3 13–10 +3 10
5. Fehéroroszország 7 1 2 4 4–12 –8 5
6. Luxemburg 7 1 1 5 7–17 –10 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik