Vb 2018: Dánia legjobbja még nem csatlakozott a válogatotthoz

Vágólapra másolva!
2018.06.06. 12:22
null
Christian Eriksen és Sabrina Kvist (Fotó: Twitter)
A március 27-i, Chile elleni összecsapáson (0–0) még ott volt a csapatban, a múlt szombati, Svédország elleni gól nélküli felkészülési mérkőzésen viszont már a dán válogatott keretében sem szerepelt Christian Eriksen. És elképzelhető, hogy a szombati, Mexikó elleni utolsó edzőmeccsen sem játszik: minden a megszületendő gyermekétől függ.

 

 

A dán válogatott Helsingörben edzőtáborozik, és Age Hareide szövetségi kapitány megengedte legjobb játékosának, a Tottenhamben szereplő Christian Eriksennek, hogy miután a barátnője, Sabrina Kvist bármelyik pillanatban életet adhat első gyermeküknek, a szülésig otthon maradhat.

Az újszülött azonban egyelőre nagyon jól érzi magát az anyaméhben, a szakmai stáb pedig nem szeretné, ha Eriksen ingázna a 200 km-re fekvő Odenséből. „Azt mondtam neki, addig maradjon otthon, amíg a gyermeke meg nem születik. Az autópályán való oda-vissza közlekedés komoly stresszel jár, nem szeretnénk kitenni ennek. Nem tudom, hogy áll a babavárás, lehet, hamarosan megindítják a szülést. De nem vagyok szülésznő”nyilatkozta Hareide.

Eriksen a közelmúltban befejeződött Premier League-szezonban tíz, a vb-selejtezők során tizenegy gólt szerzett. Dánia június 16-án Peru ellen játssza az első mérkőzését Szaranszkban, majd 21-én Ausztrália, 26-án Franciaország lesz az ellenfél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik