FIFA: vb előtt tilos a stadionrock; új felszerelés a csapatoknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.17. 17:35
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) több kisebb szabályváltozást is bejelentett a 2018-as világbajnoksággal kapcsolatban.

A szövetség az oroszországi világbajnokság előtti két hónapban megtiltja a rendező városoknak, hogy a helyszínül szolgáló stadionokban futballmérkőzéseken kívül más eseményeket rendezzenek. A FIFA a brazíliai világbajnokság előtt tapasztalt „túlhasználattal” indokolta döntését, de a 2016-os Európa-bajnokságon is gondot okozott az, hogy a marseille-i Vélodrome-ban megtartott AC/DC koncert alaposan megrongálta a játékteret. A stadionok üzemeltetői kérhetnek kivételt a szabály alól, de a rendezvényeket a FIFA különbizottságának jóvá kell hagynia.

Változik a csoportmérkőzéseken azonos pontszámmal végző csapatok rangsorolása is: a FIFA bevezeti a begyűjtött sárga és piros lapokat számon tartó pontrendszert. A jövőben a gólkülönbség, a szerzett gólok és az egymás elleni eredmény után negyedik rangsoroló tényezőként a fair play-pontversenyben elért helyezés jön, és ha ez sem dönt, akkor sorsolnak a csapatok között.

Egy új felszereléssel is készülni kell a 2018-as világbajnokságra kijutó csapatoknak: a FIFA ezentúl megköveteli, hogy a felszerelés-felelős „betárazzon” egy szám és név nélküli kapusmezt is, amelyet akkor kell használni, ha a kapus helyére mezőnyjátékos áll be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik