FFT: Scolari tanítványával lehet meg a brazilok hatodik vb-címe

Vágólapra másolva!
2018.06.16. 15:25
Tite – polgári nevén Adenor Leonardo Bacchi – 2016 júniusában váltotta Dungát a brazil szövetségi kapitányi székben, és nemcsak a szurkolók, de a játékosok arcára is visszacsempészte a mosolyt.

Nemzetként és csapatként nehezen tért magához Brazília a lesújtó 7–1-es vereség után, amelyet ráadásul odahaza kellett elszenvednie. Viszont úgy néz ki, Tite személyében megtalálták azt az embert, aki képes lehet gyógyítani a sebeket.

Minden brazil pontosan tudja, hol volt 2014. július 8-án. „Épp otthon voltunk a feleségemmel Sao Paulóban – idézi fel Tite, aki az ötszörös világbajnok brazil válogatott hadvezére az idei nyáron Oroszországban. – Hogy mit éreztem? Megdöbbenést és szomorúságot. A feleségem sírt, és azt kérdezgette, mi történik. Azt válaszoltam neki, hogy nem tudom.”

A FourFourTwo magazin mélyinterjújából kiderül, hogy Luiz Felipe Scolari milyen szerepet játszott Tite életében, és a tornán nyújtott játék mennyire befolyásolhatja majd az Aranylabda-szavazást. A brazilok mestere továbbá Neymarról és Gabriel Jesúsról is beszél.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo magazin 100. lapszámában, ide kattintva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik