FFT: „Messinek olyan ez a vb, mint a torkához szorított kés”

Vágólapra másolva!
2018.05.27. 12:13
null
Messi az utolsó világbajnokságára készül? (Fotó: AFP)
Annyi bajnokságot nyert már, hogy el sem fér a kandallópárkányon a sok trófea, de a válogatottbeli diadal valahogy sosem jött össze. Márpedig Lionel Messinek talán ez lesz az utolsó szereplése világbajnokságon.

 

Jorge Sampaoli az alábbi mondattal foglalta össze Lionel Messi szorult helyzetét a 2018-as oroszországi világbajnokság kapcsán: „Messinek olyan ez a vb, mint a torkának szorított kés: ha nem nyer, akkor itt a vége.”

Messi még csak harmincéves, de ez a negyedik és – ha neki magának hinni lehet – az utolsó vb-je. Ha nem nyeri meg, akkor mindenesetre biztosan ez lesz az utolsó.

Egyelőre Diego Maradona az egyetlen argentin játékos, aki négy világbajnokságon is részt vett: 21 vb-meccsen szerepelt 1982-től 1994-ig bezárólag. Ha az argentinok az idén az elődöntőig eljutnak, Messi mindkét rekordban utolérheti Maradonát. Erre viszont nincs semmi garancia. Diegóéval ellentétben az ő válogatottbeli pályafutását inkább a balszerencse kísérte végig, mint a dicsőség.

Messi vállát nagy súly nyomja, ami a nemzeti csapat minden egyes vereségével csak egyre nehezebb lesz. A Barcelona csatára már négy döntőt veszített el az argentin válogatottal: 2007-ben a Copa Américáét, 2014-ben a világbajnokságét, 2015-ben megint a Copa América következett, majd 2016-ban harmadszor is. Argentína már hétszer kapott ki fináléban, legutóbb 1993-ban nyerte meg a kontinensbajnokságot.

Túl vagyunk egy tehetséges generáción, amelynek tagjait a hazájukban vesztesnek tartották: Roberto Ayala, Juan Sebastian Verón, Juan Román Riquelme és Javier Zanetti. Az újabb generáció, Sergio Agüero, Javier Mascherano, Ángel Di María és Messi szeretné elkerülni ezt a sorsot.

Vajon sikerül nekik?

A FourFourTwo nagy Messi-riportja teljes terjedelmében elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik