Vb 2018: bálnavadász nincs a feröerieknél, de van jobb!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.05. 18:09
„Bálnavadászok” – az első szó, ami előkerül, ha feröeri barátainkról esik szó. Bálnavadász azonban egyetlen egy sincs a vb-selejtezős ellenfelünk keretében, a felhozatal azonban így sem rossz.

Fejlődik a futball Feröeren! Míg régen szinte mindenkinek munkát kellett vállalnia a futball mellett, ma már a 24 fős feröeri keretből csupán 12 olyan játékos van, aki hazájában futballozik, közülük azonban sokaknak kell egy kis plusz a labdarúgás mellett.

A válogatottsági rekordot tartó feröeri legenda, Frodi Benjaminsen például asztalosként keres némi mellékest a vb-selejtezők közt. De a csapatkapitány, Atli Gregersen sem él meg csak a futballból, a 34 esztendős védő hivatalnokként csap hozzá egy keveset a keresetéhez a Víkingurnál.

És ez még nem a vége, Jonas Tor Nae például ügyvédként, Pól Jóhannus Justinussen pedig villanyszerelőként dolgozik, mikor épp nincs edzés.

Véletlenül sem szabad lebecsülni a feröerieket, de az sokat elmond a csapatról, hogy az egész keret értéke a transfermarkt.de becslése szerint 1.93 millió euró. Dzsudzsák Balázsé 4.25 millió.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik