Felkészülés: a franciák elrontották Ventura debütálását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.01. 22:59
null
Martial találatával szereztek vezetést a franciák (Fotó: AFP)
A francia labdarúgó-válogatott 3–1-re legyőzte Olaszországot Bariban, a két csapat csütörtök esti felkészülési mérkőzésén.

 

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Franciaország a hazai pályán elveszített Eb-döntő után először lépett pályára. Ellenfele az az olasz válogatott volt, mely irányítását Giampiero Ventura vette át a kontinensviadal után a Chelsea-hez távozó Antonio Contétól.

A találkozó előtt a csapatok és a szurkolók az olaszországi földrengésekben elhunytakra emlékeztek.

 



A mérkőzés a franciáknak indult jobban: egy „manchesteri összjáték” végén – Paul Pogba hozta helyzetbe Anthony Martialt, aki nem is hibázott – megszerezték a vezetést. Erre Graziano Pelle révén hamar válaszoltak az olaszok, ám Olivier Giroud góljával már újra a vendégeknél volt az előny – és ekkor még fél óra sem telt el a mérkőzésből!

A folytatásban már nem láthattak ennyi gólt a nézők, ám így is volt okuk az örömre a hazaiaknak: a 17 éves Gianluigi Donnarumma a második félidőre elfoglalta a nála 21 évvel idősebb Gianluigi Buffon helyét a kapuban, ezzel ő lett minden idők legfiatalabb kapusa a squadra azzurrában.

A második negyvenöt percben csak a hajrában született újabb találat, Layvin Kurzawa éles szögből tréfálta meg az újonc kapust, így a franciák 3–1-re legyőzték az olaszokat, Ventura pedig vereséggel debütált a kispadon.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
OLASZORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 1–3
(1–2)
Bari. Vezette: Kuipers (holland)
OLASZORSZÁG: Buffon (Donnarumma, a szünetben) – Barzagli (Montolivo, a szünetben), Astori, Chiellini – Candreva, Parolo, De Rossi (Rugani, a szünetben), Bonaventura (Verratti, 66.), De Sciglio (Florenzi, 58.) – Pelle, Martins (Belotti, 75.). Szövetségi kapitány: Giampiero Ventura
FRANCIAORSZÁG: Mandanda – D. Sidibé, Varane, Koscielny (Umtiti, 83.), Kurzawa (Digne, 92.) – Pogba, Kanté, Matuidi (Sissoko, 63.) – Griezmann (O. Dembélé, 63.), Giroud (Gignac, a szünetben), Martial (Payet, a szünetben). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
G: Pelle (21.), ill. Martial (17.), Giroud (28.), Kurzawa (81.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik