Vb 2018: felismerhetetlenre püffedt, 150 kilóról fogyott le az egyiptomi csillag

Vágólapra másolva!
2018.06.15. 14:01
null
Mido az egyiptomi válogatott mezében (Fotó: AFP)
Ahmed Hosszam, azaz Mido a 2000-es évek egyik nagy egyiptomi sztárja volt, jelenleg a Vadi Degla edzője, és díszvendég az egyiptomi–uruguayi vb-csoportmérkőzésen. A 35 éves szakember 2013-ban hagyta abba a futballt, és utána a felismerhetetlenségig elhízott – mígnem orvosa ráébresztette, hogy ez így nem mehet tovább.

A játékoskarrierje során többek között a Zamalek, a Gent, az Ajax, az Olmypique Marseille, az AS Roma és a Middlesbrough mezét viselő Mido sosem volt híres példás magaviseletéről és profi hozzáállásáról – de amikor öt évvel ezelőtt visszavonult, talán maga sem gondolta, hogy életstílusa milyen hatással lesz rá.

Edzések nélkül Mido súlya elképesztően elszállt, a csúcsformájában 83-85 kilós csatár 150 kilóra, szinte felismerhetetlenre hízott. Aztán egy napon a strandon rádöbbent, hogy ez így nem mehet tovább, majd orvosa is sokkolta.

Mido fénykorában és nem annyira fénykorában (Fotó: AFP)
Mido fénykorában és nem annyira fénykorában (Fotó: AFP)

„Százötven kiló voltam, és már sétálni is alig tudtam – ha gyalogoltam, fájt a hátam,a térdem, az ízületeim. Emlékszem, öt hónapja leszálltam a hajómról, és kisétáltam egy szigetre három barátommal. Olyan kétszázhetven méter lehetett a sziget másik vége, mély volt a homok, sütött a nap, és csak annyit mondtam a többieknek, hogy nem bírom. Le kellett ülnöm harminc percre. Harmincnégy évesen! Ekkor kattant át a kapcsoló a fejemben. Két nappal később elmentem az orvosomhoz, aki vizsgálatokat végzett rajtam, majd ráébresztett, változtatnom kell az életmódomon. A diabéteszessé válás határán voltam. Azt mondta a doktor, ha nem változtatok az életmódomon, akkor több mint nyolcvan százalék esélye van, hogy negyvenéves korom előtt meghalok”mesélte Mido a Guardiannek.

A népszerű egyiptomi sztár teljesen megváltoztatta étkezési rendjét és életstílusát, ismét többet sportol, és öt hónap alatt 37 kilót fogyott. Történetét azért is mondja el nyilvánosan, hogy az életmód-változtatás fontossága mellett kampányoljon.

 

@ronaldo

17k Likes, 2 Comments - Ahmed Hossam (@ahmedhossammido) on Instagram: "@ronaldo"



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik