Vb 2018: az argentin múlt miatt menetel tovább Uruguay?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.30. 23:09
null
Mennek Messiék után Mbappéék is? (Fotó: AFP)
A múltra támaszkodva nem nagyon reménykedhetnek a franciák – legalábbis az argentinok múltja alapján. Az 1994-es világbajnokságig visszamenőleg ugyanis az a csapat, amelyik kiejtette Argentínát, maga is búcsúzott a következő körben.

A brazíliai világbajnokságon Argentínát Németország a döntőben győzte le – idén a csoportkörben ragadt a címvédő.

Már négy évvel korábban is a németek jelentették a végállomást Messiéknek, akkor a negyeddöntőben – Joachim Löw csapata aztán az elődöntőben kikapott a spanyoloktól.

A 2006-os tornán szintén a németek állították meg a dél-amerikaiakat, ugyancsak a negyeddöntőben, majd az elődöntőben vereséget szenvedtek az olaszoktól.

2002-ben a svédek elleni 1–1-es döntetlen azt „eredményezte”, hogy a gauchók a csoportkört sem élték túl – a skandinávok pedig utána rögtön Szenegál által estek el a legjobb 16 között.

Újabb négy évet visszaugorva a hollandok búcsúztatták az argentinokat a nyolc között, majd Brazília legyőzte Dennis Bergkampékat az elődöntőben.

A sort Románia kezdte 1994-ben: miután a legjobb 16 között kiejtette az albicelestét, a svédek ellen tizenegyesekkel alulmaradt.

Ennek alapján nem sok jót jósolunk Franciaországnak Uruguay ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik