A mexikói „Chuckytól” a védőknek és társainak is rémálmai lehetnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.18. 16:50
null
Hirving Lozano élete első vb-je tökéletesen indult (Fotó: AFP)
Óriási meglepetésre a címvédő német válogatott 1–0-s vereséggel kezdett az oroszországi világbajnokságon. Mexikó győztes gólját a 22 éves Hirving Lozano szerezte, aki fiatal kora ellenére már két gyermek büszke édesapja, szereti rémisztgetni csapattársait, s jó eséllyel a PSV bankszámlájára hamarosan nagy összeget utal egy európai topklub „Chucky” játékjogáért cserébe.

ÖT PERC KELLETT AZ ELSŐ GÓLJÁHOZ A PROFIK KÖZÖTT

Hirving Lozano 1995. július 30-án Mexikóvárosban született. Gyermekkorában a Pachucába igazolt, melynek felnőttcsapatában 2014 februárjában debütált. Az 1970-es és az 1986-os vb-döntőnek egyaránt otthont adó Azteca Stadionban a 83. percben állt be, öt perccel később megszerezte a CF América–Pachuca találkozó egyetlen gólját.

A mindkét szélen bevethető támadó alapember lett a Pachucában, melynek színeiben 140 tétmérkőzésen összesen 58 gólt szerzett és 28 gólpasszt adott. Fontos szerepe volt abban, hogy a Pachuca 2016-ban bajnok lett, 2017-ben pedig CONCACAF-BL-t nyert. Utóbbi sorozatban Lozano nyolc találattal gólkirályi címet is szerzett.

Lozano első gólja a Pachucában:



EGY HORRORFILM GONOSZA UTÁN KAPTA BECENEVÉT

Lozano beceneve Chucky, a Gyerekjáték filmekből ismert játékbaba után, melynek testébe egy sorozatgyilkos lelke költözött bele. A mexikói futballista gyakran ugratja, ijesztegeti társait. Állítólag előfordult, hogy elbújt egy ágy alá, s onnan hozta a rá a frászt csapattársaira.

HUSZONKÉT ÉVESEN KÉT GYERMEK APJA

Lozano 2014 óta alkot egy párt Ana Obragónnal. Két gyermekük született: kislányuk 2014-ben, kisfiuk pedig tavaly látta meg a napvilágot.

„Nagyon felelősségteljes és szeretettel teli édesapa – mondta nemrég Lozano felesége. – Rengeteg időt tölt a gyerekekkel, kivételes ember. Roppant nyugodt és boldog, mindig mosolyog. Ez az egyik kedvenc tulajdonsága, amit szeretek. Ugyanakkor igazi harcos.”

6,433 Likes, 58 Comments - Ana Opp (@raniazul) on Instagram: ""






KARRIERJE SORÁN MÁR 8 PIROS LAPNÁL JÁR

Meglehetősen forrófejű játékos Lozano, hiszen fiatalkora ellenére már nyolc alkalommal állították ki tétmérkőzésen – hétszer egyből pirossal.

A 2017–2018-as évadban a PSV színeiben kétszer is felmutatták neki a piros lapot. A másodikat februárban, a Heerenveen elleni bajnokin kapta, mert arcon ütötte egyik ellenfelét. A holland szövetség három találkozóra tiltotta el.

Lozano piros lapja:



A PSV FÉL ÉVEN ÁT DOLGOZOTT AZ ÁTIGAZOLÁSÁN, KIS HÍJÁN MANCHESTERBEN KÖTÖTT KI

Lozano a tavalyi Konföderációs Kupa alatt elkéredzkedett a válogatott táborából, s elutazott Hollandiába, hogy aláírja 2023-ig szóló szerződését a PSV-vel. Marcel Brands, az eindhoveniek sportigazgatója elárulta, több mint hat hónapig dolgoztak Lozano átigazolásán. A PSV nyolcmillió eurót fizetett a Pachucának. Sokáig úgy tűnt, a Manchester City és a Manchester United verseng majd Lozano aláírásáért, de a PSV nyélbe tudta ütni az üzletet.

Chucky első holland élvonalbeli bajnokiján betalált. Lozano 17 találattal házi gólkirály lett, a PSV pedig bajnoki címet ünnepelhetett az idény végén.



A VÁLOGATOTTBAN IS AZONNAL ALAPEMBER LETT

Juan Carlos Osorio 2016 februárjában adott először lehetőséget Lozanónak, aki a Szenegál elleni felkészülési mérkőzésen (2–0) gólpasszal mutatkozott be. Egy hónappal később, második meccsén pedig eredményes volt a Kanada elleni vb-selejtezőn (3–0).

A mexikói korosztályos válogatottal 2015-ben U20-as CONCACAF-bajnokságot nyert, azon a tornán társgólkirályi címet szerzett. Ott volt a 2016-os riói olimpián, a csoportkörben Dél-Korea ellen a 90. percben kiállították ütés miatt. Tagja volt a 2016-os centenáriumi Copa Américán résztvevő mexikói keretnek, és megjárta a tavalyi oroszországi Konföderációs Kupát is.

Eddig 28 mérkőzésen lépett pályára a mexikói válogatottban, s összesen hét gólt szerzett. Egyet épp a németek ellen, élete első vb-meccsén, amely után Mexikóban földrengést jeleztek a műszerek a tomboló drukkerek ünneplésétől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik