Griezmann góljára Giroud-dupla – győztes francia főpróba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.06.08. 21:02
null
Karim Benzema megsérült a franciák utolsó felkészülési mérkőzésén (Fotó: AFP)
Az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén Franciaország azt a Bulgáriát fogadta, amelyet éppen a magyar labdarúgó-válogatott ütött el az Eb-szerepléstől. Bár a bolgárok sokáig remekül védekeztek, végül mégis sima vereséget szenvedtek. A francia csapat sikerét csak az árnyékolja be, hogy Karim Benzemát sérülés miatt le kellett cserélni.
EB 2020, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Franciaország–Bulgária 3–0
Saint-Denis, Stade de France, 5000 néző. Vezette:Taszosz Szidiropulosz (görög).
Franciaország:Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, L. Hernández (Digne, a szünetben) – Tolisso (Sissoko, 84.), Kanté (Lemar, 65.), Pogba – Benzema (Giroud, 41.), Griezmann (O. Dembélé, 65.), Mbappé (Ben Yedder, 84.).Szövetségi kapitány:Didier Deschamps.
Bulgária: Naumov – Turicov (Karagaren, 71.), P. Hrisztov, Antov, Bozsikov – I. Iliev, Csocsev (Vitanov, 52.), Kraev (Cvetanov, 58.), Jankov (A. Hrisztov, 71.) – A. Iliev (Mincsev, 58.), Deszpodov (D. Iliev, 58.). Szövetségi kapitány: Jaszen Petrov.
Gólszerző: Griezmann (29.), Giroud (83., 90.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az Eb előtti utolsó ráhangolódásként a francia válogatott Bulgáriát fogadta, nyolc hónap ínség után végre nézők előtt. Az első félidőt nagyon megnyomta a világbajnok, a bolgároknak legtöbbször a saját tizenhatosuk megszállása jutott, de jól tették a dolgukat.

Nagyjából fél óráig, mert a 29. percben megszerezték a vezetést a hazaiak. Mbappé lövőcsel után mégis lőtt, egy védőről felpattant a labda, amelyet Griezmann ollózva húzott kapura. A labda megpattant Csocsev vállán, így perdült a jobb alsóba. 1–0

A 38. percben Karim Benzema egy ártatlan szituációban megsérült a combján, és cserét kért. Ez aggodalommal tölthette el a franciákat, némileg meg is akadt az addig olajozottnak tűnő gépezet, de jött Olivier Giroud, aki szintén rendkívül gólerős.

A második félidőben sokáig szinte semmi sem történt, lagymatag labdázgatással töltötték a csapatok az időt. Néha-néha lőttek egyet a franciák, ám az amúgy remek teljesítményt nyújtó bolgár kapus, Naumov rendre védett.

Aztán a 79. percben teljesen váratlanul gólt szerezhetett volna Bulgária, ha Karagaren nem gurít mellé 6 méterről. Ez aztán felrázta a franciákat, akik megemberelték magukat, és sorra vezették a veszélyes támadásokat. A 83. percben Giroud növelte az előnyt Pavard remek beadásából (2–0), majd a 90. percben ismét ő talált be egy remekül felépített akció végén Ben Yedder passzából. 3–0

A franciák tehát különösebb megerőltetés nélkül nyertek, és akár jön Benzema, akár nem, mondanunk sem kell, hogy irtózatosan kemény ellenfélnek ígérkeznek az Eb-n.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Vége a meccsnek, győzött Franciaország. 3–0

90+3. perc: Pogba lőtte még el 25 méterrel, de vagy fél méterrel célt tévesztett.

90. perc: GÓÓÓÓL! GIROUD DUPLÁZOTT! A kapu felé iramodóBen Yedder kapott nagyszerű labdát Lemartól, majd középre adott, az érkező Giroud pedig 5 méterről a kapuba lőtt. 3–0

84. perc: Mbappé és Tolisso lejött, Ben Yedder és Sissoko bejött.

83. perc: GÓÓÓÓL! NÖVELTE ELŐNYÉT FRANCIAORSZÁG! Pavard tekerte jobbról középre, az érkező Giroud pedig 6 méterről a bal alsőba lőtt. 2–0

79. perc: Lagymatag mezőnyjáték után Dimitar Iliev adott remek labdát Karagarennek, aki 6 méterről, jobbról, nem sokkal gurított el a jobb alsó mellett.

72. perc: Lemar lőtte el 17 méterről, pedig passzolhatott is volna. Méterekkel mellé.

71. perc: Régen voltak cserék... Jankov helyett A. Hrisztov, Turicov helyett Karagaren a pályán.

68. perc: Digne szúrta rá a tizenhatos bal sarka közeléből, Naumov szögletre ütötte a labdát.

66. perc: Dembélé adott kiváló ütemű labdát Mbappénak, aki 16 méterről elég ügyetlenül találta el, mellément.

65. perc: Két francia csere, Kanté helyett Lemar, Griezmann helyett Dembélé a pályán.

65. perc: Pavard lába sült el 17 méterről, de a labda elgurult a jobb alsó mellett.

Naumov kapus munkában (Fotó: AFP)
Naumov kapus munkában (Fotó: AFP)

63. perc: A második félidő eddig nem sok izgalmat hozott. Jobbak ugyan a franciák, de valamelyest kiegyenlítettebb a küzdelem.

58. perc: Három bolgár csere. Atanasz Iliev helyett Mincsev,Kraev helyett Cvetanov, Deszpodov helyett Dimitar Iliev a pályán.

55. perc: A bal oldali szögletet Grizemann fejelte ki.

55. perc: Kraev szépen szlalomozott a francia védők között, és bár a beadása gyengére sikeredett, azért egy szögletet így is kiharcolt.

52. perc: Bolgár csere. Csocsev helyett Vitanov a pályán.

51. perc: Naumovrossz helyre ütött ki egy labdát,Mbappéelőtt ott tátongott az üres kapu, deTuricovottalálta el.

49. perc: Mbappéegy biciklicsel után jobb belsővel ellőtte, deNaumovkiütötte a nem túl helyezett labdát.

48. perc: Deszpodov rántotta vissza Pogbát, villant a sárga.

46. perc: A szünetben cseréltek a franciák, Hernández helyén Digne játszik.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Benzema a földön ül, a társak látják, hogy ebből nem lesz folytatás (Fotó: AFP)
Benzema a földön ül, a társak látják, hogy ebből nem lesz folytatás (Fotó: AFP)

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Vége az első félidőnek, jobbak a franciák, és vezetnek is egy góllal. 1–0

45+1. perc: Ilian Iliev bal oldali beadását Deszpodov lőhette volna rá 10 méterről, de egyszerűen elbotlott a labdában.

44. perc: Labdát vesztettek a bolgárok, a kontrából Giroud veszélyeztethetett, de 10 méteres lövését kiütötte Naumov.

40. perc: Hű, a mindenit! Pogba adott remek labdát Mbappénak, aki felnézett, majd passzolta is az érkező Griezmann elé, és az óriási helyzetből azért nem lett gól, mert Naumov elképesztőt védett.

38. perc: Igen, le is cserélték Benzemát, Giroud jön a helyére.

37. perc: Úgy tűnik, Benzema egy ártalmatlannak tűnő összecsapás után megsérült a combján, cserét kért.

32. perc: Griezmann szögletét Pavard fejelte föl, az előrehúzódó Varane megpróbálta 7 méterről rálőni, de jócskán célt tévesztett.

Griezmann immár nézők előtt ünnepelhette a gólját (Fotó: AFP)
Griezmann immár nézők előtt ünnepelhette a gólját (Fotó: AFP)

 

29. perc: GÓÓÓÓL! VEZET FRANCIAORSZÁG! Eddig bírták a bolgárok. Mbappé csinált egy lövőcselt, aztán mégis lőtt, a lepattanó éppen Griezmann elé perdült, aki ollózó mozdulattal húzta kapura a labdát. A labda megpattant Csocsev vállán, így került a bolgár kapuba. 1–0

28. perc: Pogba lapos középre adása mindenki előtt elgurult, pedig legalább öten álltak a labda közelében...

27. perc: A bolgárok lest reklamáltak, amikor Mbappé helyzetbe került Benzema átadása után. A helyzet kimaradt, így nem nézték meg a videósok.

26. perc: Jobbról jöhetett szöglettel Bulgária, viszonylag sokáig ott is maradtak a francia tizenhatos előtt, de a támadás vége mégis Naumov kapus lett...

25. perc: Iliev indította a meginduló Deszpodovot, akit Pavard elnyomott egy szabadrúgásért.

23. perc: Pavard adott be veszélyesen jobbról, Hrisztov mentett fejjel.

19. perc: A bolgárok szinte ki sem jönnek a tizenhatosuk elől, de eddig megúszták. Most is, amikor Kanté labdáját vette le a bemozduló Benzema, majd 3 méterről csúnyán ellőtte.

12. perc: Mbappé kapta Griezmanntól az átadást, két védő mellett elhúzott, majd lőtt 14 méterről, Naumov balra tolta a kellemetlen labdát, Benzema elől pedig szögletre mentettek a védők.

11. perc: Kanté indította a bal oldalon Mbappét, aki középre gurított Benzemának, a Real Madrid csatára 15 méterről nem sokkal lőtt mellé.

6. perc: Hernández adott középre remekül, Benzema azt hitte, hogy a bolgár védő elfejeli a labdát, de nem így történt, ezért a francia válláról mellé.

5. perc: Griezmann ívelt be szabadrúgást a bolgár kapu elé, de a védők kifejelték a labdát.

2. perc: Mbappé tört be a tizenhatoson belül, majd erősen kisodródva, 4 méterről ellőtt a kapu előtt, ráadásul bedobás lett belőle.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a franciák tiszta fehérben, a bolgárok piros-zöldben játszanak.

 

Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik Saint-Denis-ben a Franciaország–Bulgária találkozó. Csoportellenfelünk természetesen egyértelmű esélyes.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik