Eb 2020: újított az UEFA, bemutatkozik a Dél-Amerikából importált bírói hármas

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2021.06.17. 11:18
null
Debütál az Eb-n a Dél-Amerikából érkezett játékvezető, Fernando Andrés Rapallini (Fotó: AFP)
Futballtörténeti eseménnyel folytatódik csütörtökön minden idők eddigi legszínesebb multi Európa-bajnoksága. A C-csoport délutáni Ukrajna–Észak-Macedónia találkozóját nem kontinensbeli, hanem az Argentínából érkezett Fernando Andrés Rapallini vezeti, és a partjelzői is a honfitársai lesznek. A B-csoportban a dánokra lelkileg is nehéz feladat vár legértékesebb játékosuk, Christian Eriksen nélkül, ráadásul a világranglistát vezető belgák ellen, akiknek az újabb siker már továbbjutást ér. A C-csoport esti összecsapásán az első fordulóban győztes holland és osztrák válogatott mérkőzik meg egymással, a győztes már biztosan nyolcaddöntős. 

C-CSOPORT, 2. FORDULÓ, JÚNIUS 17., 15.00, BUKAREST

UKRAJNA–ÉSZAK-MACEDÓNIA


A még pont nélküli szláv válogatottak csapnak össze csütörtökön délután a román fővárosban. Az első körben az ukránok az Eb eddigi legélvezetesebb és leggólgazdagabb mérkőzésén hiába jöttek vissza Amszerdamban kétgólos hátrányból a hollandok ellen, Denzel Dumfries hajrában elért találatával végül mégis alulmaradtak (2–3). Az északmacedónok is hasonlóképpen jártak, hiszen bár Goran Pandevnek az első játékrészben tíz perc elteltével sikerült kiegyenlítenie az osztrákok előnyét, a német Franco Foda legénysége a meccs utolsó negyedórájában újítani tudott és végül bezsebelte a három pontot (1–3).

♦ Különlegesség, hogy a találkozót az Európa-bajnokságok történetében először egy dél-amerikai kontinensről érkezett, nevezetesen argentin játékvezetői hármas dirigálja. A sípot Fernando Andres Rapallini fújja, a partjelzők Juan Pablo Belatti és Diego Yamil Bonfa lesznek. A vezetőbíró egy kisebb feladattal már bemutatkozott az Eb-n, hiszen az első fordulóban negyedik játékvezető volt Szentpéterváron, a belgák és az oroszok találkozóján. A 43 éves Rapallini civilben úszómedencéket épít, 2011 óta vezet az argentin élvonalban, 2014 óta FIFA-játékvezető, és a dél-amerikai kontinensen több döntőt vezetett már. Az UEFA és Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) együttműködésének értelmében ugyanakkor az idei Copa Américán a spanyol Jesús Gil Manzano kap majd szerepet.

UKRÁNOK ÉS ÉSZAKMACEDÓNOK EGYMÁS ELLEN

♦ Ez lesz az ötödik találkozásuk, eddig 2 ukrán diadal, 1 döntetlen és 1 macedón siker a mérleg.

♦ Mindössze két tétmeccsük volt eddig, a 2016-os Eb selejtezői során és mindkettőt az ukránok nyerték úgy, hogy közben még gólt sem kaptak. A 2014 októberében Lvivben rendezett első összecsapáson Szerhij Szidorcsuknak az első játékrész ráadásában szerzett góljával harcolták ki a győzelmet (1–0), egy évre rá a szkopjei visszavágón közel egy óra elteltével Jevhen Szeleznov tizenegyesből juttatta előnyhöz az ukránokat, akik Artem Kravec révén három perccel a lefújás előtt biztosították be a sikerüket (0–2). Ukrajna akkor harmadik lett a csoportjában, majd a pótselejtezőn Szlovéniával szemben harcolta ki részvételét az első 24 csapatos kontinenstornán. Az akkor még – az észak előtag nélkül – szimplán macedónnak nevezett válogatott egy győzelemmel és négy ponttal utolsóként zárt.

♦ A két barátságos mérkőzés közül a 2003 októberi Kijevben gól nélküli döntetlent hozott, a következő évben Szkopjében viszont Goran Sztavrevszki találatával 1–0-ra a macedónok diadalmaskodtak. Mostanáig ez az egyetlen sikerük az ukránok ellen. Közös a két találkozóban, hogy az ukránok csapatkapitánya mindkét alkalommal a jelenlegi szakvezető, Andrij Sevcsenko volt.

UKRAJNA

♦ Az ukránoknál az északmacedónok elleni mindkét Eb-selejtezőn Andrij Pjatov védett, aki bár veterán kora ellenére most is kerettag, de a hollandok ellen nem kapott lehetőséget.

Az ukrán válogatott az eddigi hét Eb-meccséből sorozatban a hatodikat vesztette el a hollandok ellen. Az egyetlen győzelmét 2012-ben a svédek felett aratta (2–1), mindkét gólt a jelenlegi szövetségi kapitány, Andrij Sevcsenko szerezte. Amszterdamban egyúttal véget ért az ukránok idei veretlenségi sorozata is (2 diadal, 4 iksz).

♦ A Ferencváros támadóját, Olekszandr Zubkovot korai vádlisérülése miatt már a 13. percben le kellett cserélni a hollandokkal vívott találkozón, a Nemzeti Sport ukrán sajtóforrások alapján úgy értesült, hogy az északmacedónok elleni 90 percet ki kell hagynia.

ÉSZAK-MACEDÓNIA


Goran Pandevnek, az északmacedónok Ausztria elleni egyenlítő gólja szerzőjének az UEFA szerint 120. válogatott meccsén ez volt a 38. találata. Már 30 Eb-meccsen (selejtező és torna) szerepelt, ezzel rekorder a hazájában. A támadó 37 éves és 321 napos volt, amikor eredményes volt az osztrákok ellen, ezzel Ivica Vastic (2008, Ausztria) mögött az Európa-bajnokságok második legidősebb gólszerzője lett.

♦ Az NB I-ben játszott északmacedón légiósok közül Viszar Muszliu középső védőként 86 percet, a volt újpesti Enisz Bardi 82-t töltött a pályán. A lila-fehérek hátvédje, Kire Risztevszki és az egykori ferencvárosi Sztefan Szpirovszki a kispadon ülte végig az osztrákok elleni mérkőzést.

UKRÁN KERET
KAPUSOK: 12 Andrij Pjatov (Sahtar Doneck), 1 Heorhij Buscsan (Dinamo Kijev), 23 Anatolij Trubin (Sahtar Doneck)
VÉDŐK: 22 Mikola Matvijenko (Sahtar Doneck), 21 Olekszandr Karavajev (Dinamo Kijev), 4 Szerhij Krivcov (Sahtar Doneck), 2 Eduard Szobol (FC Bruges – Belgium), 16 Vitalij Mikolenko (Dinamo Kijev), 13 Illja Zabarnij (Dinamo Kijev), 24 Olekszandr Timcsik (Dinamo Kijev), 25 Denisz Popov (Dinamo Kijev)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 7 Andrij Jarmolenko (West Ham United – Anglia), 6 Tarasz Sztepanenko (Sahtar Doneck), 17 Olekszandr Zincsenko (Manchester City – Anglia), 8 Ruszlan Malinovszkij (Atalanta – Olaszország), 5 Szerhij Szidorcsuk (Dinamo Kijev), 15 Viktor Cihankov (Dinamo Kijev), 18 Roman Bezusz (Gent – Belgium), 11 Marlos (Sahtar Doneck), 14 Jevhen Makarenko (Kortrijk – Belgium), 10 Mikola Saparenko (Dinamo Kijev), 20 Olekszandr Zubkov (FERENCVÁROSI TC), 3 Heorhij Szudakov (Sahtar Doneck)
TÁMADÓK: 9 Roman Jaremcsuk (Gent – Belgium), 19 Artem Beszedin (Dinamo Kijev), 26 Artem Dovbik (Dnyipro-1)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Andrij Sevcsenko

ÉSZAKMACEDÓN KERET
KAPUSOK: 1 Sztole Dimitrievszki (Rayo Vallecano), 22 Damjan Siskovszki (Doxa), 12 Riszto Jankov (Rabotnicski Szkopje)
VÉDŐK: 13 Sztefan Risztovszki (Dinamo Zagreb), 6 Viszar Muszliu (MOL FEHÉRVÁR), 2 Egzon Bejtulai(Shkëndija), 4 Kire Risztevszki (ÚJPEST), 3 Gjoko Zajkov (Charleroi), 14 Darko Velkovszki (Rijeka), 8 Ezgjan Alioszki (Leeds United)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 5 Arjan Ademi (Dinamo Zagreb), 17 Enisz Bardi (Levante), 20 Sztefan Szpirovszki (AEK Larnaca), 16 Boban Nikolov (Lecce), 15 Tihomir Kosztadinov (Ruzomberok), 11 Ferhan Haszani (Partizani Tirana), 21 Elif Elmasz (Napoli), 24 Daniel Avramovszki (Kayzerispor), 25 Darko Csurlinov (VfB Stuttgart), 23 Marjan Radeszki (Akademija Pandev)
TÁMADÓK: 10 Goran Pandev (Genoa), 9 Alekszandar Trajkovszki (Real Mallorca), 7 Ivan Tricskovszki (AEK Larnaca), 18 Vlatko Sztojanovszki (Chambly), 19 Krszte Velkoszki (Sarajevo), 26 Milan Risztovszki (Spartak Trnava)

C-CSOPORT (BUKAREST, AMSZTERDAM)
Június 13., vasárnap, 18.00
Bukarest
Ausztria–Észak-Macedónia3–1
Június 13., vasárnap, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ukrajna3–2
Június 17., csütörtök, 15.00
Bukarest
Ukrajna–Észak-Macedónia
Június 17., csütörtök, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ausztria
Június 21., hétfő, 18.00
Amszterdam
Észak-Macedónia–Hollandia
Június 21., hétfő, 18.00
Bukarest
Ukrajna–Ausztria
AZ ÁLLÁS
1. Ausztria 1 1 3–1 +2 3
2. Hollandia 1 1 3–2 +1 3
3. Ukrajna 1 1 2–3 –1 0
4. Észak-Macedónia 1 1 1–3 –2 0


B--CSOPORT, 2. FORDULÓ, JÚNIUS 17., 18.00, KOPPENHÁGA

DÁNIA–BELGIUM


A csoportküzdelmek során végig hazai pályán szereplő dánok a finnek ellen Critstian Eriksen újraélesztése miatt megszakadt mérkőzésen váratlanul 1--0-s vereséget szenvedtek az újonc finnektől, úgy, hogy még tizenegyesből sem tudtak betalálni. Ezzel szemben a világranglistát vezető belgák magabiztos játékkal ugyanúgy háromgólos különbséggel (3--0) verték meg Szentpéterváron az oroszokat, mint korábban a selejtezők során, csak akkor 4--1 volt az eredmény.

DÁNOK ÉS BELGÁK EGYMÁS ELLEN

Az örökmérleg szinte teljesen kiegyenlített közöttük: mindkét válogatott 6 győzelmet aratott, 3 döntetlen mellett, a gólkülönbség 27–25 a belgák javára, de a belgák ebben az évszázadban még veretlenek a dánokkal szemben (2 győzelem, 1 döntetlen).

♦ Legutóbb a Nemzetek Ligájában vívtak párharcot egymással: 2020 szeptemberében Koppenhágában Denayer és Mertens találatával 2–0-ra nyertek Eden Hazardék, novemberben belga földön 4–2-es győzelmet arattak, ezen a találkozón Romelu Lukaku duplázott,és a másik sztár, Kevin De Bruyne, továbbá Youri Tielemans is betalált.

♦ A 2000-es koppenhágai barátságos összecsapásuk 2–2-es döntetlennel zárult. Annak a találkozónak az egyediségét az adta, hogy a dánok második gólját a kapus Peter Schmeichel – a mostani kapusuk, Kasper Schmeichel édesapja – lőtte tizenegyesből, a belgák részéről pedig a korábbi szövetségi kapitány, Marc Wilmots is betalált.

Európa-bajnoki mérkőzéseken ötször botlottak egymásba, négyszer a selejtezőben, egyszer a nagydöntőben: háromszor dán, kétszer belga siker született.

♦ A mostanihoz hasonló, csak akkor még nyolccsapatos franciaországi Eb-fináléban a skandinávok kétgólos hátrányból tudtak 3–2-re fordítani. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a belgák második gólja után egy perccel Frank Arnesen révén büntetőből 2–1-re szépítsenek. Ezután még Kenneth Brylle Larsen és Preben Elkjaer Larsen is eredményes tudott lenni, így a skandinávok bejutottak az elődöntőbe, a belgák pedig a csoportban ragadtak.

Az első Eb-selejtezős oda-vissza csatájuk 1970-re és 1971-re datálódik, az előbbi meccsüket hazai pályán 2–0-ra, az idegenbelit 2–1-re húzták be az akkor erős belgák, akiknek mind a négy gólja Johann Devrindt nevéhez fűződött. A vörös ördögök ezt követően az 1972-es négyes kontinenstornán házigazdaként a harmadik helyen zártak, a bronzmeccsen éppen a magyar válogattat verték 2–1-re.

♦ Az 1996-os 16 csapatos Eb előtt pedig a Laudrup fivérekkel, Briannel és Michaellel felálló dánok mindkétszer 3–1-re intézték el a belgákat, úgy, hogy hazai pályán 0–1-ről fordították meg az állást.

DÁNIA

♦ A dánok nem jelöltek új játékost a keretükbe a már említett okok miatt kivált Christian Eriksen helyére. A torna kezdetekor negyven millió euróval ő volt a legértékesebb labdarúgójuk, a második pedig Pierre-Emile Höjbjerg, a Tottenham francia állampolgársággal is rendelkező középső középpályásának értékét 35 millió euróra taksálják.

BELGIUM

♦ Az oroszok elleni 3–0-s sikerrel a belga válogatott beállította az Eb-csoportkörökben aratott eddigi legnagyobb gólkülönbségű győzelmét, korábban hasonlóra csak egyszer volt példa, amikor 2016-ban a második csoportmeccsükön Írországot intéztek el ugyanígy.

♦ Belgiumnak van a legnagyobb tapasztalattal rendelkező játékoskerete az Európa-bajnokságon, a 26 játékosa eddig összesen 1349 válogatottsággal és 241 góllal rendelkezik, amely átlagban 51 fellépést és több mint 9 gólt jelent. Négy labdarúgó van a keretből, aki túl van már a 100 válogatottbeli fellépésén – Jan Vertonghen (127), Axel Witsel (109), Toby Alderweireld (109) és Eden Hazard (107) – , ennyivel egyetlen másik Eb-résztvevő ország sem rendelkezik. Dries Mertens pedig legutóbb 99-edszer szerepelt a nemzeti csapatban, a dánok ellen 100. válogatottságát ünnepelheti.

♦ A válogatott egyik erőssége, Timothy Castagne a hét elején elhagyta a csapat edzőtáborát, miután kiderült, hogy kettős arccsonttörést szenvedett. A Leicester City játékosa az Oroszország ellen 3–0-ra megnyert csoportmérkőzésen úgy összefejelt Daler Kuzjajevvel, hogy a 27. percben le is kellett cserélni. A 25 esztendős futballista az operáció után még szeretett volna visszatérni, ám a szövetségi kapitány Roberto Martinez kizárta annak a lehetőségét, hogy Castagne még pályára lépjen az Európa-bajnokságon.

♦ A belgák Timothy Castagne helyére beállt labdarúgója, Thomas Meunier volt az első cserejátékos, aki ezen az Eb-n gólt tudott lőni. A vörös ördögök oroszok ellen elért második találatát jegyezte a Borussia Dortmund 29 esztendős futballistája.

♦ A Chelsea elleni BL-döntőn az Antonio Rüdigerrel való ütközése után orr- és szemüregcsonttörést szenvedett Kevin de Bruyne hétfőtől már a társakkal együtt gyakorol és az edzések alapján dől el, hogy pályára léphet-e Dánia ellen.

♦ Az oroszok ellen a 77. percben kényszerből lecserélt Jan Vertonghen Roberto Martínez szerint csak a harmadik, finnek elleni csoporttalálkozón lesz bevethető állapotban.

♦ A korábban Achilles-ín-szakadást szenvedett Axel Witsel kihagyta a nyitó csoportmeccset, de Dánia ellen akár pályára is léphet.

DÁN KERET
KAPUSOK: 1
Kasper Schmeichel (Leicester City – Anglia), 22 Frederik Rönnow (Schalke – Németország), 16 Jonas Lössl (Midtjylland)
VÉDŐK: 4 Simon Kjaer (Milan – Olaszország), 6 Andreas Christensen (Chelsea – Anglia), 3 Jannik Vestergaard (Southampton – Anglia), 5 Joakim Maehle (Atalanta – Olaszország), 17 Jens Stryger Larsen (Udinese – Olaszország), 2 Joachim Andersen (Fulham – Anglia), 18 Daniel Wass (Valencia – Spanyolország), 13 Mathias Jörgensen „Zanka”(FC Köbenhavn), 26 Nicolai Boilesen (FC Köbenhavn)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 10 Christian Eriksen (Internazionale – Olaszország), 8 Thomas Delaney (Borussia Dortmund – Németország), 23 Pierre-Emile Höjbjerg (Tottenham – Anglia), 15 Christian Nörgaard (Brentford – Anglia), 24 Mathias Jensen (Brentford – Anglia), 25 Anders Christiansen (Malmö – Svédország), Jonas Wind (FC Köbenhavn)
TÁMADÓK: 20 Yussuf Poulsen (RB Leipzig – Németország), 9 Martin Braithwaite (Barcelona – Spanyolország), 21 Andreas Cornelius (Parma – Olaszország), 12 Kasper Dolberg (Nice – Franciaország), 11 Andreas Skov Olsen (Bologna – Olaszország), 7 Robert Skov (Hoffenheim – Németország), 14 Mikkel Damsgaard (Sampdoria – Olaszország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Kasper Hjulmand

BELGA KERET
KAPUSOK:
1 Thibaut Courtois (Real Madrid – Spanyolország), 12 Simon Mignolet (FC Bruges), 13 Matz Sels (Strasbourg – Franciaország)
VÉDŐK: 4 Dedryck Boyata (Hertha BSC – Németország), 18 Jason Denayer (Olympique Lyon – Franciaország), 5 Jan Vertonghen (Benfica – Portugália), 2 Toby Alderweireld (Tottenham – Anglia), 3 Thomas Vermaelen (Vissel Kobe – Japán)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 6 Axel Witsel (Borussia Dortmund – Németország), 8 Youri Tielemans (Leicester City – Anglia), 19 Leander Dendoncker (Wolverhampton – Anglia), 7 Kevin De Bruyne (Manchester City – Anglia), 17 Hans Vanaken (FC Bruges), 26 Dennis Praet (Leicester City – Anglia), 15 Thomas Meunier (Borussia Dortmund – Németország), 11 Yannick Carrasco (Atlético Madrid – Spanyolország), 16 Thorgan Hazard (Borussia Dortmund – Németország), 21 Timothy Castagne (Leicester City – Anglia), 22 Nacer Chadli (Istanbul Basaksehir – Törökország)
TÁMADÓK: 10 Eden Hazard (Real Madrid – Spanyolország), 9 Romelu Lukaku (Internazionale – Olaszország), 23 Michy Batshuayi (Crystal Palace – Anglia), 20 Christian Benteke (Crystal Palace – Anglia), 14 Dries Mertens (Napoli – Olaszország), 25 Jérémy Doku (Rennes – Franciaország), 24 Leandro Trossard (Brighton – Anglia)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Roberto Martínez (spanyol)

B-CSOPORT (KOPPENHÁGA, SZENTPÉTERVÁR)
Június 12., szombat, 18.00
Koppenhága
Dánia–Finnország0–1
Június 12., szombat, 21.00
Szentpétervár
Belgium–Oroszország3–0
Június 16., szerda, 15.00
Szentpétervár
Finnország–Oroszország0–1
Június 17., csütörtök, 18.00
Koppenhága
Dánia–Belgium
Június 21., hétfő, 21.00
Koppenhága
Oroszország–Dánia
Június 21., hétfő, 21.00
Szentpétervár
Finnország–Belgium
AZ ÁLLÁS
1. Belgium 1 1 3–0 +3 3
2. Finnország 2
1
1
1–1 0
3
3. Oroszország 2
1
1 1–3 –2 3
4. Dánia 1 1 0–1 –1 0

 

C-CSOPORT, 2. FORDULÓ, JÚNIUS 17., 21.00, AMSZTERDAM


HOLLANDIA–AUSZTRIA

A csoport első fordulóban győztese két csapata találkozik egymással, ráadásul mindkettő úgy gyűjtötte be a három pontot, hogy ellenfele egyenlítése után újítania sikerült. A hollandok 3–2-re verték a kétgólos hátrányból felálló ukránokat, míg az osztákok 3–1-re az Eb-újonc északmacedónokat.

HOLLANDOK ÉS OSZTRÁKOK EGYMÁS ELLEN

♦Az UEFA kimutatása alapján 19 meccset játszottak eddig, 9 holland győzelem, 4 iksz és 6 osztrák siker az örökmérleg. Az utóbbi három évtized viszont a narancsmezeseké volt, hiszen a legutóbbi hat találkozót mind megnyerték,ráadásul ebből öt alkalommal legalább három góllal terhelték meg ellenfelük hálóját, a gólkülönbség ezek alapján 18–7.

♦ Csak a tétmeccseket figyelembe véve 3–2–2 a a mutató, szintén a hollandoknak.

♦ Az előző három összecsapásuk barátságos mérkőzés volt, a legutóbbit a 2016-os franciaországi Eb-re készülve Bécsben játszották, a Danny Blind vezette Oranje Vincent Janssen és Georginio Wijnaldum góljával 2–0-ra győzött Marcel Koller Ausztriája ellen.

A legutóbbi osztrák diadal is 31 évvel ezelőtt, 1990 májusában született, Josef Hickersberger válogatottja Bésben 3–2-re bizonyult jobbnak Rinus Michels Hollandiájánál.

Tétmeccses párharcuk legutóbb a 2004-es Európa-bajnokság selejtezőjében volt, akkor idegenben 3–0-ra, otthon 3–1-re győztek a narancsosok, akiknél Phillip Cocu mindkét összecsapáson feliratkozott a gólszerzők közé.

Ausztria máig utolsó tétre menő találkozón aratott 1–0-s győzelmének – Michel Valke öngólt vétett – van magyar kapcsolódása is, hiszen 1984-ben abban a vb-csoportban történt, amelyből Magyarország az első helyen jutott ki az 1986-os mexikói világbajnokságra.

A legnagyobb különbség az 1978-ban, azargentínai világbajnokság középdöntőjében alakult ki a két válogatott között: az osztrák Ernst Happel révén a vb-ezüstig vezetett hollandok 5–1-re lépték le Ausztriát.

HOLLANDIA

♦ A hollandok az ukránok ellen már a hatodik győzelmüket aratták a legutóbbi nyolc válogatott találkozójukon– egy vereség és egy döntetlent mellett –, ezalatt összesen 24 gólt értek el, és egyszer sem szereztek kettőnél kevesebbet.

Georginio Wijnaldum 23. gólját lőtte az északmecadóniai elleni Eb-nyitányon, és már csak egy találattal van lemaradva a legendás Marco van Bastentől.

♦ Frank de Boer szövetségi kapitány megerősítette, hogy Matthijs de Ligt játszani fog Ausztria ellen, és nagy valószínűséggel Jurriën Timber helyét foglalja el a háromfős védelem közepén.

AUSZTRIA

♦ Az osztrák válogatott most van ott harmadszor az Európa-bajnokságon, az északmacedónok elleni volt a hetedik meccse, de győznie először csak most, a hetediken sikerült.

♦ A 89 válogatott fellépése során 27 gólt szerzett Marko Arnautovic sérüléséből felépülve bő félórát lehetett a pályán az Észak-Macedónia elleni nyitó csoportmérkőzésen, de ez is elég volt neki ahhoz, hogy eredményes legyen. A hollandok elleni találkozót azonban ki kell hagynia, mert rasszista megnyilvánulása miatt egymeccses eltiltással sújtotta az UEFA.

♦ Aleksandar Dragovicot sérülés miatt le az első csoporrtmérkőzés szünetében le kellett cserélni, kérdéses, hogy az Oranje ellen játszhat-e.

HOLLAND KERET
KAPUSOK: 22 Marco Bizot (AZ Alkmaar), 1 Maarten Stekelenburg (Ajax), 13 Tim Krul (Norwich City – Anglia)
VÉDŐK: 17 Daley Blind (Ajax), 6 Stefan de Vrij (Internazionale – Olaszország), 2 Joël Veltman (Brighton – Anglia), 3 Matthijs de Ligt (Juventus – Olaszország), 4 Nathan Aké (Manchester City – Anglia), 22 Denzel Dumfries (PSV Eindhoven), 12 Patrick van Aanholt (Crystal Palace – Anglia), 5 Owen Wijndal (AZ Alkmaar), 25 Jurriën Timber (Ajax)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 8 Georginio Wijnaldum (Liverpool – Anglia), 21 Frenkie de Jong (Barcelona – Spanyolország), 14 Davy Klaassen (Ajax), 15 Marten de Roon (Atalanta – Olaszország), 16 Ryan Gravenberch (Ajax), 24 Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar)
TÁMADÓK: 10 Memphis Depay (Lyon – Franciaország), 11 Quincy Promes (Szpartak Moszkva), 9 Luuk de Jong (Sevilla), 7 Steven Berghuis (Feyenoord), 18 Donyell Malen (PSV Eindhoven), 19 Wout Weghorst (Wolfsburg – Németország), 26 Cody Gakpo (PSV Eindhoven)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Frank de Boer

OSZTRÁK KERET
KAPUSOK:
13 Daniel Bachmann (Watford – Anglia), 12 Pavao Pervan (Wolfsburg – Németország), 1 Alexander Schlager (LASK)
VÉDŐK: 8
David Alaba (Bayern München – Németország), 3 Aleksandar Dragovic (Leverkusen – Németország), 26 Marco Friedl (Werder Bremen – Németország), 4 Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt – Németország), 21 Stefan Lainer (Mönchengladbach – Németország), 15 Philipp Lienhart (Freiburg – Németország), 5 Stefan Posch (Hoffenheim – Németország), 16 Christopher Trimmel (Union Berlin – Németország), 2 Andreas Ulmer (Red Bull Salzburg)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:
14 Julian Baumgartlinger (Bayer Leverkusen – Németország), 19 Christoph Baumgartner (Hoffenheim – Németország), 10 Florian Grillitsch (Hoffenheim – Németország), 6 Stefan Ilsanker (Eintracht Frankfurt – Németország), 24 Konrad Laimer (RB Leipzig – Németország), 22 Valentino Lazaro (Mönchengladbach – Németország), 9 Marcel Sabitzer (RB Leipzig – Németország), 17 Louis Schaub (Luzern – Svájc), 23 Xaver Schlager (Wolfsburg – Németország), 18 Alessandro Schöpf (Schalke – Németország)
TÁMADÓK:
7 Marko Arnautovic (Sanghaj Port – Kína), 11 Michael Gregoritsch (Augsburg – Németország), 25 Sasa Kalajdzic (VfB Stuttgart – Németország), 20 Karim Onisiwo (Mainz – Németország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Franco Foda (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik