Eb 2020: szerdán még személyesen megnézheti az Eb-trófeát

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.06.15. 22:49
null
Június 16-ig bárki megtekintheti és fotózkodhat az Eb-trófeával (Fotó: ODPictures Art Studio)
A RedLemon hivatalos közleményben tájékoztatta a szurkolókat, hogy ismét Magyarországra érkezett az Európa-bajnokság trófeája, amelyet június 16-ig a szurkolók is megtekinthetnek a szurkolói zónában, a Városligeti Műjégpályán.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk az Eb-trófea áprilisban már járt egyszer Magyarországon, akkor három napot töltött el, amely alatt több nevezetes budapesti helyszínen is lefotózták, valamint néhány hivatalos eseményen is bemutatták. Most azonban bárki megtekintheti a Henri Delaunay-kupát, aki június 16-ig kilátogat az UEFA budapesti szurkolói zónájába, a Városligeti Műjégpályára.

A kupát először 1960-ban emelhette magasba az Eb-t megnyerő Szovjetunió. Nevét a sorozat ötletgazdájáról, Henri Delaunay-ről kapta, aki először 1927-ben mutatta be terveit, azonban az előkészületek csak 1954-ben kezdődtek meg, míg az első kiírást nem élhette meg, hiszen 1955-ben elhunyt. Az eredeti trófeát 2008-ban leváltották, és az UEFA egy új serleget mutatott be, melynek magassága 60 centiméter, súlya 7.6 kilogramm.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik