Eb 2020: Sousa nem érti a második szlovák gólt

Vágólapra másolva!
2021.06.14. 22:54
null
Paulo Sousa a hétfői mérkőzésen (Fotó: AFP)
Keserű lengyel oldal, boldog szlovákok – íme, néhány főszereplő nyilatkozata a szlovák labdarúgó-válogatott 2–1-es győzelmével végződő szentpétervári Európa-bajnoki csoportmérkőzés után.

 

„Az volt a terv, hogy a labdát birtokolva kézben tartjuk a meccset, és helyzeteket alakítunk ki, ami meg is történt. Persze csinálhattuk volna jobban is, ezt elfogadom. Sokkal bátrabban, határozottabban kell futballoznunk, különösen érvényes ez a védelmünkre – mondta Paulo Sousa, a lengyelek portugál szövetségi kapitánya, majd bosszankodott egy sort a győztes gól miatt: – Az edzéseken külön modelleztük Skriniar őrzését, erre szem elől tévesztettük egy szögletnél. Ezt még vissza kell néznem, hogy kiderüljön, hogyan maradhatott üresen.”

„Nagyjából ilyen meccsre számítottunk – értékelt Stefan Tarkovic, a szlovákok szövetségi kapitánya. – Sikerült kikapcsolnunk Lewandowskit a játékból, ami különösen boldoggá tesz. Előzetesen nagyon alaposan tanulmányoztuk a játékát. Milan Skriniar nagyot futballozott, és Lukás Haraslín is sokat tett azért, hogy a többnyire az ő oldalán próbálkozó lengyelek ne menjenek sokra. Az első félidő nagyszerű volt, és bár a második elejébe belealudtunk, utána sikerült újra gólt szerezni, majd túlélni az utolsó perceket. Sokat jelent nekem ez a győzelem, ugyanakkor pontosan tudom, hogy még nem jutottunk tovább.”

„Egyfelől jó lett volna, ha többször kerülök helyzetbe, ha többször jut el hozzám a labda, másfelől viszont ez egy Európa-bajnokság, ahol nem kínálják tálcán a gólszerzési lehetőségeket, és ahol nekem is alkalmazkodnom kell a körülményekhez – fogalmazott meg óvatos önkritikát a nem túl jó napot kifogó Robert Lewandowski. – A piros lap döntő jelentőségű volt, az volt az egyik kulcspillanat, de utána is hittem abban, hogy nyerhetünk – aztán sajnos nagyon gyorsan gólt kaptunk. A spanyolok elleni meccs nagyon nehéz lesz, hiszen nem csak a csoportunk esélyesei ők. Viszont ha jó napot fogunk ki, bármi megtörténhet, és mi mást tehetnék, hiszek abban, hogy jó napunk lesz.”

„Nagyszerű, hogy ilyen jól sikerült a rajtunk, ez a győzelem igen sokat ér – értékelt Róbert Mak, a Ferencváros légiósa, akinek jelentős érdemei voltak a győzelemben: az első gól, Wojciech Szczesny öngólja az ő lövése után született, a második előtt pedig ő ívelte középre a szögletet. – Kár volt a második félidő legelején kapott gólért, de aztán a kiállítás a segítségünkre volt. Számítottunk rá, hogy a rögzített helyzetek döntőek lesznek.”

EMLÉKEZTETŐ

EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ

E-CSOPORT
LENGYELORSZÁG–SZLOVÁKIA 1–2 (0–1)
Szentpétervár,
Gazprom Aréna, 12 862 néző. Vezette: Hategan (román)
LENGYELORSZÁG: Szczesny – Bereszynski, Glik, Bednarek, Rybus (Puchacz, 74.) – Linetty (Frankowski, 74.), Krychowiak, Klich (Moder, 85.) – Józwiak, Lewandowski, Zielinski (Swiderski, 85.). Szövetségi kapitány: Paulo Sousa
SZLOVÁKIA: Dúbravka – Pekarík (Koscelník, 79.), Satka, Skriniar, Hubocan – Kucka, Hromada (Hrosovsky, 74.) – Haraslín (Duris, 87.), Hamsík, Mak (Suslov, 87.) – Duda (Gregus, 90+2.). Szövetségi kapitány: Stefan Tarkovic
Gólszerző: Linetty (46.), ill. Szczesny (18. – öngól), Skriniar (69.)
Kiállítva: Krychowiak (62.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik