Eb 2020: nagyszerű gesztus, a hollandok meglepték a visszavonuló Pandevet – kép

Vágólapra másolva!
2021.06.22. 10:24
null
Pandev és Wijnaldum a meccs előtt (Fotó: AFP)
Mint ismert, Hollandia 3–0-ra legyőzte Észak-Macedóniát a labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjában, így kilenc ponttal jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A mérkőzés előtt a hollandok egy kis ajándékkal lepték meg a 37 esztendős Goran Pandevet, aki utoljára lépett pályára karrierje során.

Pandev még 2001-ben mutatkozott be a válogatottban egy Törökország elleni világbajnoki selejtezőn, most pedig nemcsak a nemzeti csapattól, hanem a profi futballtól is végleg elköszönt.

A 37 esztendős játékosról a hollandok sem feledkeztek meg – a mérkőzés előtt Gini Wijnaldum a csapata nevében ajándékozta meg Pandevet egy holland mezzel, amelyen a játékos neve és a válogatottságainak száma (122) látható.


Bár az északmacedónok nulla ponttal a C-csoport utolsó helyén zártak, azért így is óriási sikernek könyvelhetik el, hogy történelmük során először vehettek részt Európa-bajnokságon – az exinteresnek pedig különösen szép emléket jelenthet, hogy gólt tudott szerezni a tornán.

ÍGY BÚCSÚZOTT EL PANDEV

EURÓPA-BAJNOKSÁG
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
ÉSZAK-MACEDÓNIA–HOLLANDIA 0–3 (0–1)
Amszterdam, Johan Cruijff ArenA, 15 227 néző. Vezette: Kovács I. (romániai)
Észak-Macedónia: Dimitrievszki – Sz. Risztovszki, Velkovszki, Muszliu, Alioszki – Tricskovszki (Csurlinov, 56.), Bardi (Sztojanovszki, 78.), Elmasz, Ademi (Nikolov, 78.), Trajkovszki (Haszani, 68.) – Pandev (Kosztadinov, 68.). Szövetségi kapitány: Igor Angelovszki
Hollandia: Stekelenburg – Dumfries (Berghuis, a szünetben), De Vrij (Timber, a szünetben), De Ligt, Blind, Van Aanholt – F. de Jong (Gakpo, 79.), Wijnaldum, Gravenberch – Depay (Weghorst, 66.), Malen (Promes, 66.). Szövetségi kapitány: Frank de Boer
Gólszerző: Depay (24.), Wijnaldum (51., 58.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik