Eb 2020: „Meglep a pozitív fogadtatás” – Koeman Hollandia teljesítményéről

Vágólapra másolva!
2021.06.17. 13:33
null
Koeman nem olyan pozitív, mint a holland szurkolók (Fotó: AFP)
A holland labdarúgó-válogatott korábbi-, az FC Barcelona jelenlegi vezetőedzője, Ronald Koeman meglepődött a holland-szurkolók pozitív fogadtatásán, miután drámai mérkőzésen, Hollandia 3–2-re legyőzte Ukrajnát az Európa-bajnokság C-csoportjának 1. fordulójában.

 

Ronald Koeman a holland csatornának, a NOS-nak adott interjújában kritikával illette a korábban általa is irányított, jelenleg Frank de Boer vezetése alatt álló holland válogatottat, amely drámai körülmények között tudott Ukrajna felé kerekedni – 2–0-s vezetést követően, egyenlített az ukrán válogatott, majd a 85. percben szerzett góllal nyert Hollandia.

„Az emberek nagyon pozitívak. Ez meglep – mondta Ronald Koeman, aki a NOS-nak adott interjúban beszélt a Hollandia–Ukrajna összecsapásáról. – Én másként láttam, bár a második félidő tetszett, csak 3–2 lett a végeredmény, ez nem elég. Ukrajna nem az a csapat, amely nagyon messze juthat az Európa-bajnokságon. Láttam a Franciaország–Németország mérkőzést, a két csapat magasabb szintű futballt képviselt. A holland válogatott is eljuthat erre a szintre, de fejlődnie kell."

Hollandia csütörtökön méri össze erejét Ausztriával az Európa-bajnokság C-csoportjának 2.fordulójában.

JÚNIUS 17., CSÜTÖRTÖK

FUTBALLPROGRAM

EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ

C-CSOPORT
21.00: Hollandia–Ausztria, Amszterdam (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

HOLLANDIA – VÉGLEGES KERET (25 fő)
KAPUSOK:Marco Bizot(AZ Alkmaar),Marten Stekelenburg(Ajax),Tim Krul(Norwich City – Anglia)
VÉDŐK: Daley Blind(Ajax),Stefan de Vrij(Internazionale – Olaszország),Joël Veltman(Brighton– Anglia),Matthijs de Ligt(Juventus – Olaszország),Nathan Aké(Manchester City – Anglia),Denzel Dumfries(PSV Eindhoven),Patrick van Aanholt(Crystal Palace – Anglia),Owen Wijndal(AZ Alkmaar),Jurriën Timber(Ajax)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Georginio Wijnaldum(Liverpool – Anglia),Frenkie de Jong(Barcelona – Spanyolország),Davy Klaassen(Ajax),Marten de Roon(Atalanta – Olaszország),Ryan Gravenberch(Ajax),Teun Koopmeiners(AZ Alkmaar)
TÁMADÓK: Memphis Depay(Lyon – Franciaország),Quincy Promes(Szpartak Moszkva),Luuk de Jong(Sevilla),Steven Berghuis(Feyenoord),Donyell Malen(PSV Eindhoven),Wout Weghorst(Wolfsburg – Németország),Cody Gakpo(PSV Eindhoven)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Frank de Boer

CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
C-CSOPORT (BUKAREST, AMSZTERDAM)
Június 13., vasárnap, 18.00
Bukarest
Ausztria–Észak-Macedónia 3–1
Június 13., vasárnap, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ukrajna 3–2
Június 17., csütörtök, 15.00
Bukarest
Ukrajna–Észak-Macedónia
Június 17., csütörtök, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ausztria
Június 21., hétfő, 18.00
Amszterdam
Észak-Macedónia–Hollandia
Június 21., hétfő, 18.00
Bukarest
Ukrajna–Ausztria
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik