Eb 2020: marad-e Deschamps? „Végig kell beszélnünk”

Vágólapra másolva!
2021.06.29. 15:08
null
Deschamps a hétfői mérkőzésen (Fotó: AFP)
Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó-szövetség elnöke egyelőre nem tudja, Didier Deschamps marad-e a válogatott szövetségi kapitánya – mint mondta, ehhez egy hullámhosszon kell lenniük, és hogy azon vannak-e, az csak egy hosszú személyes beszélgetés nyomán derülhet ki.

 

„A négy közé jutást tűztem ki célul, vagyis tovább kellett volna jutnunk ebből a körből. Tíz perccel a vége előtt három-egyre vezettünk, ennek fényében különösen fájó, hogy nem teljesítettük a célt” – idézi a L'Équipe francia sportnapilap Noël Le Graëtet, akinek a Svájc elleni Eb-búcsú óta még nem volt alkalma személyesen beszélni Didier Deschamps szövetségi kapitánnyal.

„Még nem gondolkodtam a jövőn – tette hozzá. – Ahhoz, hogy folytatódjon a közös munka, egy hullámhosszon kell lennünk, de amíg nem találkozunk, erről többet nem tudok mondani. Szükség lesz arra, hogy végigbeszéljünk egy napot, a végén aztán megszülethet a döntés. Nem vagyok híve a forró fejjel meghozott döntéseknek. Végig kell beszélnünk mindent, hogy pontosan lássuk, mi miért történt.”

Az elnök hozzátette: azért is kellemetlen a korai kiesés, mert a szövetség pénzügyi helyzete hosszú idő után nem túl rózsás.

„Hosszabb szereplésben reménykedtünk, ezt nyilván önök is tudják. De ne feledjük el azt sem, milyen boldogok voltunk, amikor (Deschamps) mindent megnyert.”

Noël Le Graët a bukaresti meccs előtt (Fotó: AFP)
Noël Le Graët a bukaresti meccs előtt (Fotó: AFP)

 

EURÓPA-BAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ
FRANCIAORSZÁG–SVÁJC 3–3 (0–1, 3–3, 3–3) – 11-esekkel 4–5
Bukarest, Nemzeti Aréna, 22 642 néző. Vezette: Rapallini (argentin)
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Varane, Lenglet (Coman, a szünetben; Thuram, 112.), Kimpembe – Pavard, Pogba, Kanté, Rabiot – Griezmann (M. Sissoko, 88.) – Benzema (Giroud, 94.), Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
SVÁJC: Sommer – Elvedi, Akanji, R. Rodríguez (Mehmedi, 87.) – Widmer (Mbabu, 73.), Freuler, G. Xhaka, Zuber (Fassnacht, 79.) – Shaqiri (Gavranovic, 73.) – Seferovic (Schär, 97.), Embolo (R. Vargas, 79.). Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
Gólszerző: Benzema (57., 59.), Pogba (75.), ill. Seferovic (15., 81.), Gavranovic (90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik