Eb 2020: Eriksen „még lélegzett”, amikor odaértek hozzá az orvosok

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.06.13. 07:40
null
Christian Eriksen életét a villámgyors segítség menthette meg (Fotó: AFP)
A dán csapatorvos, Morten Boesen és a szövetségi kapitány, Kasper Hjulmand fontos információkat osztott meg a Christian Eriksennel történtekről, a szombati Dánia–Finnország mérkőzésen lezajló drámai pillanatokról a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

 

Mikor Christian Eriksen magatehetetlenül feküdt a pályán, pulzusa pedig kezdett eltűnni, Morten Boesen csapatorvos tudta, egy másodpercet sem szabad elvesztegetni.

„Christian összesett, így behívtak minket a pályára. Az összerogyás pillanatáról pont lemaradtam, de amikor odaértünk hozzá, láttam, nincs eszméleténél. Ekkor még lélegzett és volt pulzusa, viszont ez gyorsan megváltozott, így el kellett kezdenünk az életmentő szívmasszázst. Fantasztikusan gyors segítséget kaptunk a stadion orvosától és a mentőktől, így végrehajtottuk a szükséges intézkedéseket. Visszahoztuk az életbe, és mielőtt további vizsgálatokra kórházba szállították, már tudtam is vele beszélni” – mondta el a sajtótájékoztatón.

Kasper Hjulmand szövetségi kapitány is beszélt a drámáról.

„Nagyon-nagyon nehéz esténk volt. A történtek éreztették velünk, mi a legfontosabb dolog az életben: a mély kapcsolatok. Az emberek, akik közel állnak hozzánk. Család és barátok. Itt most van egy csapatnyi ember, akiket nem tudok eléggé dicsérni, akikre nem is tudok jobban büszke lenni, mint most. Miután megkaptuk a jó hírt Eriksenről, választhattunk: folytatjuk a meccset rövid időn belül, vagy pedig másnap délben próbáljuk ezt meg. A játékosaim egyhangúan a folytatás mellett döntöttek. Most sokat gondolunk Christianra és a családjára. Ő remek játékos és még annál is jobb ember.”

Az AP-nak nyilatkozott Eriksen klubjának, az Internazionalénak az orvosa, Piero Volpi is.

„Kapcsolatban vagyunk a dán szövetséggel, a csapatmenedzserrel és az egészségügyi stábjukkal, de még nem nagyon tudunk semmit sem. Olvastuk az UEFA közleményét az állapotának stabilizálásáról és ennek természetesen nagyon örültünk” – mondta el a csapatorvos, aki hozzátette: Eriksent elkerülte a koronavírus és nem voltak korábban aggodalomra okot adó orvosi vizsgálati eredményei, minden teszten megfelelt akkor is, amikor 2020 januárjában a Tottenhamből az Interbe igazolt.

A mérkőzésen a finnek legyőzték a tizenegyest hibázó dánokat.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Dánia–Finnország
0–1
Koppenhága, 15 200 ezer néző. Vezette: A. Taylor (angol)
Dánia:
K. Schmeichel – Wass (Stryger, 76.), Kjaer (Vestergaard, 63.), Christensen, Maehle – Eriksen (M. Jensen, 43.), Höjbjerg, Delaney (Cornelius, 76.) – Poulsen, Wind (Skov Olsen, 63.), Braithwaite.
Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
Finnország:
Hrádecky – Raitala (L. Väisänen, 90.), Arajuuri, O'Shaughnessy, Uronen – Lod, Kamara, Sparv (Schüller, 76.), Toivo – Pohjanpalo (Forss, 84.), Pukki (Kauko, 76.). Szövetségi kapitány: Markku Kanerva
Gólszerző: Pohjanpalo (60.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik