Eb 2020: Cristiano Ronaldo örül a két góljának és a győzelemnek

Vágólapra másolva!
2021.06.15. 22:38
null
Ronaldo a meccs legjobbja címnek is örülhet (Fotó: Szabó Miklós)
Mint ismert, a magyar válogatott 3–0-ra kikapott a Puskás Arénában a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának nyitó meccsén Portugáliától. A duplázó Cristiano Ronaldo örömmel nyugtázta, hogy csapata győzelemmel kezdett, ám csapata célja mostantól a következő meccs megnyerése – szombaton a németek ellen.

 

A mieink ellen duplázó Cristiano Ronaldo lett a meccs embere az UEFA hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint. Örült is a díjnak, ám vélhetően a mieink elleni győzelemnek azért jobban.

„Az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk, ami sikerült is, egy nagyon jól védekező ellenféllel szemben. A végén lőttünk három gólt, és nagyon hálás vagyok a csapattársaimnak, hogy hozzásegítettek ahhoz, hogy kétszer is betalálhassak. Nagyon fontos volt számunkra a jó kezdés, remélem, önbizalmat ad a győzelem számunkra, így folytatjuk majd a szereplést. Ezen az úton akarunk tovább haladni, vagyis a célunk a következő mérkőzés megnyerése” – fogalmazott Ronaldo a lefújás után.

A meccs első találatát Raphaël Guerreiro szerezte, az apró termetű középpályás válogatottbeli harmadik találatának örülhetett.

„Nagyon fontos volt a gólom, döntőnek bizonyult, de azt el kell ismernem, hogy szerencsém is volt, hogy bement, mert megpattant. A végén sikerült még két gólt szereznünk, nagyon boldog vagyok, hogy győztünk. A magyar csapat erős, nagyon jól védekezik. Sokat volt nálunk a labda, majdnem az egész meccs során, és a végén a türelem meghozta az eredményét, vagyis a gólokat” – jelentette ki a Borussia Dortmund játékosa.

A még mindig csak 23 éves Renato Sanches csak csereként, az utolsó tíz percre szállt be, de is a pályán ünnepelhette meg csapattársaival mind a három gólt.

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, az ilyen fizikai futballt játszó csapatok ellen, amelyek ennyire védekező jellegűek, mindig is nehéz játszani. Sikerült a végén kiharcolni a győzelmet, ez a lényeg. A következő meccsek sem lesznek könnyűek, de egy Európa-bajnokságon minden ellenfél minőséget képvisel” – fogalmazott a középpályás.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

F-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–PORTUGÁLIA 0–3 (0–0)
Budapest, Puskás Aréna, 55 682 néző. Vezette: Cakir (török)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics G., Nagy Á. (Varga R., 88.), Kleinheisler (Sigér D., 78.), Schäfer (Nego, 65.), Fiola (Varga K., 88.) – Szalai Á., Sallai (Schön, 77.). Szövetségi kapitány:    Marco Rossi
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Nélson Semedo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Danilo Pereira, William Carvalho (Renato Sanches, 81.), Bruno Fernandes (Moutinho, 89.) – Bernardo Silva (Rafa Silva, 71.), C. Ronaldo, Diogo Jota (André Silva, 81.). Szövetségi kapitány:   Fernando Santos
Gólszerző: Guerreiro (84.), C. Ronaldo (87., 90+2. – az első 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik