Eb 2020: Aki ma nálunk játszott, mind jól teljesített – Southgate

B. D. K., H. Á.B. D. K., H. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.13. 19:19
null
Sterling gólja döntötte el a mérkőzést (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a D-csoport rangadóján Anglia Raheem Sterling góljával 1–0-ra legyőzte a vb-bronzérmes horvát válogatottat. A mérkőzés után az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate elégedetten értékelt, míg a horvátokat irányító Zlatko Dalic úgy gondolja, jobban fognak játszani a következő meccseken.

 

A győztes válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate a meccset követően elárulta, mi volt a kulcsa a sikerüknek, miért is elégedett csapatával és ki az, akivel különösen is elégedett.

„A csapat remekül kezelte a mérkőzést, már a kezdéstől fogva a nagy melegben jól játszottak a fiúk és hamar ők alakították a meccs képét. A találkozó nagy részében a mi akaratunk érvényesült, nem hagytunk a horvátoknak sok lehetőséget és veszélyesnek látszó támadásokat tudtunk vezetni. A kulcsa az volt a meccsnek, hogy a horvátok középpályásait nyomás alatt tudjuk tartani és ezt sikerrel meg is oldottuk. Aki ma az angol válogatottban pályára lépett, kivétel nélkül jól teljesített. Mégis, Sterlinget név szerint említeném, mert az egész mérkőzésen veszélyes volt. A válogatottban mutatott statisztikája, góljainak száma alapján több bizalmat érdemelne és nagyon motivált volt ma, hogy ezt meg is mutassa. Ráadásul ma a labda nélküli munkája is fantasztikus volt, és a védekezésből is kivette a részét – mondta Southgate a találkozót követő sajtótájékoztatón.

A mérkőzés egyetlen gólját szerző Raheem Sterlinget a meccs legjobbjának is megválasztotta az UEFA a lefújást követően, így érthető, hogy boldogan beszélt a találkozó után a BBC-nek.

„Nagyszerű érzés, hogy én szereztem a győztes gólt, mindig is mondtam, hogy ha egyszer a Wembleyben nagy tornán játszhatok, akkor gólt kell szereznem, és ezt most meg is tettem. Nagyszerű, hogy győzelemmel kezdtünk. Nagyon hosszú idényem volt, de már alig vártam, hogy elkezdődjön az Európa-bajnokság. Talán mondhatom, hogy néha jól játszottunk, amikor kellett elfejeltük, amikor kellett messzire kivágtuk a labdát, csapatként működtünk. Még az Eb elején járunk, de erre a mai teljesítményre építhetünk a továbbiakban. A csapatban megvan a győztes mentalitás, úgyhogy a továbbiakban is győzni kell” – fogalmazott Sterling.

„Gratulálok Angliának a győzelemhez, de a játékosaimnak is. Ez egy nagyon kemény meccs volt. Ahogy arra számítottunk, az első 20 percet át kellett vészelnünk. Ezt követően úgy ahogy kontrolláltuk a mérkőzést. Aztán hibáztunk egyet. Hét nappal ezelőtt arról beszéltünk, hogy ne hagyjuk el a pozíciónkat. Bejátszották az üres területet és gólt szereztek” – nyilatkozta a HRT-nek a lefújás után a horvátok szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic.

„Támadásban nem mutattunk minőséget, de az angolok ellen játszottunk, akiknek fantasztikus csapatuk van. Sokszor felvettük velük a versenyt. Ez biztató számomra, jobbak leszünk a következő mérkőzéseken” – tette hozzá.

Domagoj Vida szerint a jobb csapat nyert ma.

„Gratulálnuk kell az angoloknak, jobbak voltak ma. A maximumot nyújtottuk. Nagyot küzdöttünk ma, nem fogjuk feladni. Az elsődleges célunk, hogy továbbjussunk a csoportból, és ezért legjobbunkat fogjuk nyújtani” – fogalmazott a horvátok védője.

Josko Gvardiol úgy véli, nem adták ki magukból a maximumot.

„Ez volt az első mérkőzésem a horvát nemzeti csapatban egy nagy tornán és kikaptunk. Tudtuk, hogy Anglia az egyik legnagyobb favoritja a kontinenstornának, de nem hiszem, hogy kiadtunk volna ma magunkból mindent, tudunk ennél sokkal jobban is játszani. Remélem, hogy a következő mérkőzésen mi leszünk a szerencsések” – jelentette ki a Dinamo Zagreb 19 éves játékosa.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
1. FORDULÓ
D-CSOPORT
Anglia–Horvátország 1–0(0–0)
London,Wembley,18 497néző.Vezette:Orsato (olasz)
Anglia:Pickford – Walker, Stones, Mings, Trippier – K. Phillips, Rice – Sterling (Calvert-Lewin, 90+2.), Mount, Foden (Rashford, 71.) – Kane (Bellingham, 82.)
Horvátország:Livakovic – Vrsaljko, D. Vida, Caleta-Car, Gvardiol – Modric, Brozovic (Vlasic 70.), Kovacic (Pasalic 85.) – Kramaric (Brekalo, 70.), Rebic (Petkovic 78.), Perisic
Gólszerző:
Sterling (57.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik