Eb 2020: a walesiek kőkemény meccsre készülnek ellenünk

Vágólapra másolva!
2019.10.22. 10:31
null
Ashley Williams (jobbra) legutóbb a mieink ellen volt válogatott (Fotó: AFP)<br />
A walesi válogatott legutóbbi négy mérkőzését kihagyta a csapatkapitány, Ashley Williams, éppen ezért egyre erősödnek azok a hangok, amelyek szerint a 35 éves védőnek lassan kitelik az ideje a nemzeti csapatnál, ideje lenne visszavonulnia a válogatottól, ám ő ezt nem így látja, és készen áll megküzdeni a helyéért.

 

A BBC szólaltatta meg a Bristol City 35 éves középső védőjét, Ashley Williamst, aki a walesi válogatott utóbbi négy mérkőzésén kiszorult a csapatból – legutóbb éppen a Magyarország elleni júniusi, elvesztett Eb-selejtezőn állította a csapatba Ryan Giggs szövetségi kapitány.

„Nyilván csalódott voltam, hogy kimaradtam a legutóbbi meccseken, mert játszani akartam, de megértem, hogy a futballban így működnek a dolgok. El kell fogadni az edző döntését, és onnantól azon kell dolgozni, hogy azokat segítsem, akik lehetőséget kapnak” – fogalmazott Williams, aki kitért arra is, hogy mellőzöttsége miatt ugyan elgondolkodott rajta, hogy lemondja a válogatottbeli szereplést, de a selejtezősorozat hajrája biztosan nem a megfelelő időpont erre.

WILLIAMS A BRISTOLBAN
A rutinos bekk nem csak a válogatottban vesztette el nélkülözhetetlen státuszát erre az idényre, klubcsapatában –Nagy Ádám csapattársa – sem feltétlenül számít már alapembernek. Míg az előző idényben a 46-ból 33 bajnokin jutott szerephez, most az eddigi 12 fordulóban mindössze hatszor jutott lehetőséghez, ráadásul csapata legutóbbi bajnokiján a Luton otthonában 3–0-ra elvesztett meccsen öngólt vétett a 94. percben.

„Még mindig én vagyok a csapatkapitány, ezért fontos, hogy a megfelelően reagáljak, ha kimaradok, és hiszem, hogy így tettem. Még mindig szeretném a hazámat képviselni, és hiszek benne, hogy ha a Bristolban rendszeresen pályára lépek és jól játszom, akkor lesz is rá lehetőségem. A visszavonulás is megfordult ugyan a fejemben, és megfelelő emberekkel a megfelelő időben meg is fogom beszélni ezt, de egyelőre csak a hátralévő két selejtezőre koncentrálok” – jelentette ki a 86-szoros válogatott védő.

A walesi válogatott november közepén előbb Azerbajdzsánba utazik, majd három nap múlva Magyarországot fogadja, és viszonylag egyszerű a helyzete, bár nincs a saját kezében a sorsa: ha megnyeri mindkét meccsét és Szlovákia nem szerez hat pontot, kijut az Eb-re.

„Két kőkemény mérkőzés vár ránk novemberben. Az októberi selejtezők előtt is tudtuk, hogy a hátralévő négy meccsünkön győzelmekre van szükségünk, ám két döntetlen született, de ha magukat a meccseket nézzük, nem voltak rosszak. Most már egyszerű a szituáció: két győzelemre van szükségünk és éppen ez a szépsége ennek a sorozatnak. A korábbi selejtezők során csak tét nélküli meccseket vívtunk a végén, míg most még versenyben vagyunk a továbbjutásért. Az Azerbajdzsán elleni mérkőzés sem lesz egyszerű, de ha jól sikerül, akkor egy kőkemény utolsó meccs vár ránk otthon Magyarország ellen” – vélekedett a hátralévő két mérkőzésről Williams.

EB 2020, SELEJTEZŐ
E-CSOPORT
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 7 4 2 1 14– 6 +8 14
2. MAGYARORSZÁG 7 4 3 8– 9 –1 12
3. Szlovákia 6 3 1 2 10– 8 +2 10
4. Wales 6 2 2 2 6– 6 0 8
5. Azerbajdzsán 6 1 5 5–14 –9 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik