Eb 2020: A csapat tett engem a meccs emberévé – Pogba

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.06.16. 00:19
Franciaország egy öngóllal 1–0-ra legyőzte Németországot a labdarúgó Európa-bajnokság kedd késő esti müncheni mérkőzésén. Íme, a két szövetségi kapitány és néhány játékos gyorsértékelése az UEFA honlapja, a francia M6 és a német ZDF televízió alapján.
Paul Pogba lett a meccs embere (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Paul Pogba lett a meccs embere (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!



„Őszinte alázattal jöttünk ki a pályára, és tökéletesen összpontosítottunk a feladatra – mondta a francia M6 csatorna mikrofonja előtt a francia–német meccs (1–0) legjobbjának megválasztott Paul Pogba. – A világbajnoki cím kötelez, meg kellett mutatnunk, milyen erőt képviselünk. Kizárólag a csapat sikere a fontos, a többiek nélkül nem lehettem volna a meccs embere. Ha kínlódni kell, együtt kínlódunk, ha támadni kell, együtt támadunk.”

„Nagyszerű mérkőzést játszottunk egy nagyon jó ellenféllel. Tudtam, hogy a srácok készen állnak a harcra, és ezt igazolták is. Közel jártunk a második gólhoz, amely biztonságot adott volna, de e gól híján sem éreztem, hogy szenvedtünk volna a második félidőben. Tehetséges és jól felkészült futballisták erős kis meccse volt” – így Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya.

„Ha nem volt nálunk a labda, akkor is nagyon jól dolgoztunk mindkét térfélen – fogalmazott Hugo Lloris, a franciák kapusa. – Mindenkinek ki kellett vennie a részét a védekezésből, és a kapunk közelében nagyon szilárdak is voltunk. A németek többet birtokolták a labdát, és amikor a második félidőben jobban használták a széleket, azért adódtak gondjaink, de a lényeg a három pont, nagyon örülünk neki.”

„Nagy iramú meccs volt, az utolsó pillanatig harcoltunk – értékelt Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya. – Nem szólhatok egy rossz szót sem a játékosaimra, megtettek mindent, ami ma bennük volt. Akadtak olyan időszakok, amikor képesek voltunk nagy nyomást helyezni a franciákra, viszont tiszta gólhelyzeteket nem tudtunk kialakítani.”

Toni Kroos némileg más véleményen volt: „Szerintem sok mindent megvalósítottunk abból, amit elterveztünk erre a mérkőzésre. Nem volt rossz produkció, elegendő helyzetünk volt ahhoz, hogy gólt szerezzünk.”

„Nem mi voltunk ma a rosszabbik csapat – tromfolt Joshua Kimmich. – Fölényben játszottunk, de egy ostoba gól a vesztünket okozta. Szerintem megérdemeltünk volna egy pontot. A franciák az Európa-bajnokság nagy favoritjai, de mi is adjuk azt a szintet, a következő mérkőzésen meg is kell mutatnunk, hogy az esélyesek közé tartozunk.”

EMLÉKEZTETŐ

EURÓPA-BAJNOKSÁG,CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ

F-CSOPORT
FRANCIAORSZÁG–NÉMETORSZÁG 1–0 (1–0)

München,Allianz Aréna,14 000néző.Vezette:Carlos del Cerro Grande (spanyol)
FRANCIAORSZÁG:Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe. L. Hernandez – Pogba, Kanté, Rabiot (O. Dembélé, 90+5.) – Benzema (Tolisso, 88.), Griezmann, Mbappé.Szövetségi kapitány:Didier Deschamps
NÉMETORSZÁG:Neuer – Ginter (Can, 87.), Hummels, Rüdiger – Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens (Volland, 88.) – Havertz (L. Sané, 74.), T. Müller – Gnabry (Werner, 74.).Szövetségi kapitány:Joachim Löw
Gólszerző:Hummels (20. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik