Eb 2020: a Chelsea tinédzsere bekerült az angol keretbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.18. 22:09
Négy játékos is kikerült az angol labdarúgó-válogatott keretéből sérülés miatt a Csehország, illetve a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtező előtt. Gareth Southgate szövetségi kapitány eddig két játékost hívott meg a helyükre.

A keret kihirdetése óta sérülés miatt kikerült az angol keretből Fabian Delph (Manchester City), Luke Shaw (Manchester United), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea) és John Stones (Manchester City).

A helyükre hétfőn két középpályást hívott meg Gareth Southgate. Callum Hudson-Odoi, a Chelsea 18 éves játékosa még ki sem pakolta a bőröndjét az U21-es válogatott edzőtáborában, már tovább is állt a felnőttek keretéhez. Az újonc a bajnokságban még nem játszott kezdőként, de az Európa-ligában már többször is bizonyított.

Az egyszeres válogatott James Ward-Prowse Southgate egyik bizalmasa, aki az U21-es válogatott csapatkapitánya volt, amikor a szövetségi kapitány még a korosztályos válogatottat irányította. A Southampton 24 éves játékosa a legutóbbi három bajnokiján eredményes volt.

AZ ANGOL KERET
KAPUSOK: Jack Butland (Stoke City), Tom Heaton (Burnley), Jordan Pickford (Everton)
VÉDŐK: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Leicester City), Michael Keane (Everton), Danny Rose (Tottenham Hotspur), Harry Maguire (Leicester City), James Tarkowski (Burnley), Kieran Trippier (Tottenham Hotspur), Kyle Walker (Manchester City)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:
Ross Barkley (Chelsea), Dele Alli (Tottenham Hotspur), Eric Dier (Tottenham Hotspur), Jordan Henderson (Liverpool), Callum Hudson-Odoi (Chelsea), Declan Rice (West Ham United), James Ward-Prowse (Southampton)
TÁMADÓK: Harry Kane (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United), Jadon Sancho (Borussia Dortmund – Németország), Raheem Sterling (Manchester City), Callum Wilson (AFC Bournemouth)

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
A-CSOPORT
1. FORDULÓ, PÉNTEK
18.00:
Bulgária–Montenegró (Tv: Sport1)
20.45:
Anglia–Csehország (Tv: Sport1)
2. FORDULÓ, HÉTFŐ
20.45:
Montenegró–Anglia (Tv: Sport1)
20.45: Koszovó–Bulgária

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik