Becsöngettek… - NFL 2015 Hall of Fame Game

2623622 26236222623622 2623622
Vágólapra másolva!
2015.08.09. 19:08
Sokak örömére és néhányak bánatára ma este kezdetét veszi a profi amerikai foci új idénye. Mindemellett az NFL Halhatatlanok Csarnokába (Hall...

Sokak örömére és néhányak bánatára ma este kezdetét veszi a profi amerikai foci új idénye. Mindemellett az NFL Halhatatlanok Csarnokába (Hall of Fame) is beiktattak nyolc valaha volt „klasszikust”, akik annak rendje-módja szerint megkapták a nekik járó szobrot az ohiói Cantonban. Nézzük hát ábécé sorrendben, hogy kik lettek kőbe vésve…Sokak örömére és néhányak bánatára ma este kezdetét veszi a profi amerikai foci új idénye. Mindemellett az NFL Halhatatlanok Csarnokába (Hall of Fame) is beiktattak nyolc valaha volt „klasszikust”, akik annak rendje-módja szerint megkapták a nekik járó szobrot az ohiói Cantonban. Nézzük hát ábécé sorrendben, hogy kik lettek kőbe vésve…

Jerome Bettis (43 éves) a Pittsburgh Steelers ötszörös Pro Bowler futólegendája, aki 13 idény alatt 13,662 yardot „buszozott” össze, ebből hatvanegy alkalommal száz yard fölött teljesített. Becenevét onnét kapta, hogy bármennyi védő felülhetett rá az ellenféltől, ő akkor is célba ért…

Tim Brown (49) a Los Angeles/Oakland Raiders elkapója és visszahordója, aki 17 év után fejezte be a pályafutását. Brown 1,094 elkapással 14,934 yardot és kereken száz hatpontos harácsolt össze, míg visszahordásai 4,555 yardot és 4 TD-t eredményeztek.

Charles Haley (51) is rászolgált a halhatatlanságra, lévén az egyetlen játékos a futball történelemben, aki öt Super Bowl címmel büszkélkedhet. A Dallas Cowboys és a San Francisco 49ers elit pass rushere pályafutása alatt 100,5 alkalommal döngölte a földbe az ellenfél irányítóját, ebből hat mérkőzésen tíz fölötti sack-et jegyzett.

Bill Polian (72) is feliratkozott a listára. A legendás ügyvezető igazgató kezei alatt olyan domináns csapatok kovácsolódtak egybe, mint az Indianapolis Colts és a Buffalo Bills. Mindösszesen ötször jutottak fiai a nagydöntőbe regnálása idején. Hat alkalommal választották a legjobb general managernek.

Junior Seau húsz idény alatt bizonyította, hogy a valaha volt egyik legjobb linebacker. Nyolc alkalommal választották All-Pro első csapatba, tizenkétszeres Pro Bowler és az NFL Év Védőjátékosa címet is elnyerte 1992-ben. Szomorú, hogy egy évtizedre rá, 2012 májusában, 43 éves korábban öngyilkosságot követett el.

Will Shields (43) a Kansas City Chiefs guardja 14 aktív idénye alatt valamennyi mérkőzésen pályára lépett. Beválasztották a 2000-es évek NFL „besztofjába”, mindemellett három alkalommal is All-Pro első csapat tag és 12 éven keresztül folyamatos Pro Bowler volt.

Mick Tingelhoff (75) a Minnesota Vikings centere már újoncként kezdőcsapatba került és a tizenhét évnyi aktív idényében egyszer sem sikerült kipottyannia onnan. Hat alkalommal választották Pro Bowlernek, hétszer pedig a liga legjobbjai közé.

Ron Wolf (76) 23 évet húzott le a Los Angeles/Oakland Raiders mellett különböző front office pozíciókban, ottléte alatt a csapatnak sikerült győzelmi rekordot felállítani. Később a Green Bay Packers-ből csinált bajnokcsapatot Wisconsinban, ahol 1991 és 2001 között szolgált.

A nyolc frissen felavatott híresség (HoF) és a szokásos beiktató beszédek immáron megtörténtek, most pedig következik a tiszteletükre adott Hall of Fame Game, ahol idén a Minnesota Vikings és a Pittsburgh Steelers összecsapását tekintheti meg az érdeklődő a Sport2-n, a szerencsésebbek NFL Game Pass segítségével.

Azt már nem állítom, hogy vérre menő küzdelem lesz a pályán, de egy valódi NFL-fan már alig várta ezt a pillanatot a február eleji nagydöntő után. Jelen idő szerint éppen a keretek (roster) véglegesre csiszolása zajlik az edzőtáborokban, ezért sok csapatnak a háta közepére sem hiányzik az előszezon négy meccse. A szeptember 10-i NFL 2015 Kick Off Game (Steelers vs. Patriots) viszont oly távolinak tűnik, hogy kénytelen-kelletlen beérjük kedvenc csapatunk idény előtti szárnypróbálgatásaival. És ez akkor sem baj, ha ma este a Steelers 3B (Ben Roethlisberger, Antonio Brown, Le’Veon Bell) a lelátóról tekinti meg a mérkőzést. Az ex-Philly Brandon Boykin először fut ki arany-feketében, lévén a draft második körében elhozott Senquez Golson sérüléssel bajlódik. Mike Zimmer Vikingjei sem érkeztek „nagy elánnal” Cantonba, Anthony Barr, a tavalyi elsőkörös pass rusher műtét után lábadozik, ahogy a gyermekét abuzáló Adrian ’AP’ Peterson sem fut ki a Vikingekkel a zöld gyepre. Érdekesség, hogy a Kohászok egykori elkapója, a pénzéhes Mike Wallace most lila-fehér színekben találkozik valamikori kenyéradója erősen leharcolt hátsó védelmi egységével.

Egyszóval becsöngettek. Örvendjünk kedvenc játékunknak, hiszen ez alapjában véve nem iskola, hanem szórakozás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik