Videó: megérkezett az eső Szocsiba, egy versenyt máris töröltek

Vágólapra másolva!
2021.09.25. 10:16
Nem tudták megrendezni a Formula–2-esek első sprintversenyét Szocsiban a heves esőzések miatt, és arra lehet számítani, hogy az elállni egyelőre nem akaró csapadék tovább nehezíti az Orosz Nagydíj szombati napjának zavartalan lebonyolítását.

Ahogyan arra számítani lehetett, szombaton az időjárás vált az egyik főszereplővé Szocsiban. A Formula–3-as első sprintversenyt emiatt pénteken előrehozták, és a legfontosabb kérdés, azaz a bajnoki cím sorsa már el is dőlt. Másnap a Formula–2-es mezőny első sprintfutamával folytatódott volna a hétvége programja, ám már bőven a tervezett kezdés előtt látni lehetett, hogy a körülmények nem éppen ideálisak a versenyzéshez.szombaton az időjárás vált az egyik főszereplővé Szocsiban. A Formula–3-as első sprintversenyt emiatt pénteken előrehozták, és a legfontosabb kérdés, azaz a bajnoki cím sorsa már el is dőlt. Másnap a Formula–2-es mezőny első sprintfutamával folytatódott volna a hétvége programja, ám már bőven a tervezett kezdés előtt látni lehetett, hogy a körülmények nem éppen ideálisak a versenyzéshez.


A versenyirányítás jelezte is, hogy eltolják a rajtot, de mivel az eső nem akart elállni, végül lefújták a futamot. A tervek szerint 11 órakor kezdődik a Formula–1-esek utolsó szabadedzése, de elnézve a jelenlegi viszonyokat Szocsiban, könnyen lehet, hogy nem nagyon látunk autót a pályát a közeljövőben.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik