Super Formula: az időjárás szertefoszlatta Gasly bajnoki reményét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.21. 14:51
Nem sikerült megszereznie a bajnoki címet a japán Super Formula-bajnokságban Pierre Gaslynak, a Formula–1-es Toro Rosso pilótájának. Igaz, a francia pilóta meg sem próbálhatta ledolgozni mindössze félpontos hátrányát, ugyanis egy tájfun miatt törölni kellett a bajnokság utolsó versenyét Szuzukában.

Már pénteken és szombaton is heves esőzések jellemezték az időjárást Szuzukában, vasárnapra azonban továbbromlottak a viszonyok, így a szervezők kénytelenek voltak törölni a versenyeket. Szuzukában, vasárnapra azonban továbbromlottak a viszonyok, így a szervezők kénytelenek voltak törölni a versenyeket.

Ez azt jelenti, hogy az előző, Szugóban rendezett verseny utáni állás lett a szezon végeredménye, vagyis Isiura Hirojaki hódította el a bajnoki címet, míg a félpontos hátránnyal a második helyen álló Pierre Gaslynak esélye sem volt legyőzni toyotás ellenfelét az utolsó megméretésen.

Pedig Gasly emiatt hagyta ki a Formula–1-es Amerikai Nagydíjat, így viszont nem Super Formula-bajnokként ülhet vissza a Toro Rossójába a következő versenyhétvégén, Mexikóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik