Red Bull: Versenyzőink tudják, hogy egymást is le kell győzniük

Vágólapra másolva!
2010.07.19. 12:05
null
A Red Bull versenyzőinek egymással is meg kell küzdeniük (Fotó: Action Images)
A Red Bull cég tulajdonosa, Dietrich Mateschitz túldramatizáltnak tartja a Silverstone-ban történt ügyet, amikor Mark Webber autójáról áttették Sebastian Vettelére az új fejlesztésű első szárnyat. Az osztrák cégtulajdonos szerint a két pilótának továbbra is azonos az esélye a világbajnoki cím megszerzésére.

„Még egyszer el szeretném mondani: nincs első számú pilóta a csapatban. Egyforma autót kap mindkét versenyzőnk. Az első szárnnyal kapcsolatos ügy volt az első kivétel" – nyilatkozta Dietrich Mateschitz.

„Természetesen ez a helyzet nem tetszett Mark Webbernek, de ez a probléma fel lett nagyítva. A menedzsment nem volt diplomatikus, és talán korrekt sem, de Mark nyilatkozata – hogy ő második számú versenyző – szükségtelen volt" – tette hozzá az osztrák vezető.

„Nem tilthatjuk meg, hogy nyilatkozzanak. Mindenki elmondhatja az igazat, ez a Red Bull egyik nagy erénye. Két pilótánk van, akik harcban vannak a világbajnoki címért. Ez kellemes probléma, örülünk, hogy ilyen gondjaink vannak a csapatnál" – vélekedett a hatvanhat éves Mateschitz, aki meg van győződve arról, hogy a Red Bull pilóták egyike nyeri meg a 2010-es pontversenyt.

„Ha megkérdeznének, ki lesz a bajnok, azt mondanám, hogy az egyik versenyzőnk. A csapatnak nem szabad beleavatkoznia a küzdelembe, mert akkor tényleg gondok lesznek" – mondta a vezető.

Mateschitz úgy gondolja, nem illik bele a cég versenyfilozófiájába, hogy első számú pilótát nevezzenek meg.

„Versenyzőink tudják, hogy egymást is le kell győzniük. Nekem sincs kedvencem, bármelyikük lesz a bajnok, én ugyanannyira fogok örülni" – nyilatkozta Mateschitz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik