Lotus: Jó döntés volt kihagyni az első tesztet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.12. 18:56
null
A Lotus a Twitteren tette közzé ezt a képet a múlt heti, jerezi zárt kapus promóciós tesztjéről
Gérard Lopez, a Formula–1-es Lotus-istálló tulajdonosa úgy véli, nagyon jó döntést hozott a csapat akkor, amikor nem kapkodta el 2014-es autója megépítését csak azért, hogy ott legyen az első kollektív teszten, sőt, előrébb tart, mint más, Renault-motort használó istállók. A Ferrarinál elégedettek a jerezi tapasztalatokkal, s Kimi Räikkönennel is, aki sokkal összeszedettebb, mint amikor legutóbb a Ferrarinál versenyzett.

A Lotus később fejezte be az E22-es építését, így egy héttel a többiek után, csak promóciós program keretében körözhetett Jerezben. Ám így is több kört tett meg az autóval Pastor Maldonado, mint a Red Bull két pilótája, Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo a közös teszten négy nap alatt együttvéve.

„Láttuk, hogy lesz némi gond a Renault erőforrásával, ezért úgy döntöttünk, nem kapkodunk. Bár rengeteg kritikát kaptunk, igazunk lett – mondta Lopez. – Sokan lesajnáltak minket, hogy nincs pénzünk, de egy héttel később is ugyanannyiba került Jerezbe utazni. De az egy hét arra mindenképpen jó volt, hogy jobban felkészített autót küldjünk pályára, mint néhány riválisunk, túlmelegedésnek nyoma sem volt. Hogy valóban jobb formában vagyunk-e, majd a bahreini teszten derül ki. Nem sajnálunk le másokat úgy, ahogy minket lesajnáltak.”

Az, hogy nem melegedett túl a Lotus, már annak is köszönhető, hogy a Renault a kényes alkatrészek javított változatát bocsátotta a csapat rendelkezésére. Úgy tűnik, nem lesz krízis a Renault-nál, van kiút a kezdeti nehézségekből.

A Ferrarinál óvatos derűlátás uralkodott el a jerezi teszt elemzése után. Stefano Domenicali csapatfőnök elmondta, hogy az autó biztató eredményei mellett nagyon elégedett Kimi Räikkönennel, aki máris megvetette a lábát a csapatnál, és alig érezhető, hogy Fernando Alonso négyéves előnnyel indul vele szemben.

„Kimi nagyon kellemes meglepetés, sokkal komolyabb ember lett, ég és föld a hozzáállása ahhoz képest, mint amikor legutóbb nálunk versenyzett – mondta Domenicali. – Nagyon sűrűn jön Maranellóba, átérzi a pozíciójával járó felelősséget. Tudja, hogyan birkózzon meg azzal, hogy ő Fernando Alonso csapattársa. Remekül dolgoznak együtt, az első tapasztalataink nagyon biztatóak.”

A csapatok felkészülése a jövő szerdától szombatig tartó bahreini kollektív teszteléssel folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik