Heidfeld tudása aranyat érhet a Saubernek

Vágólapra másolva!
2010.09.15. 09:04
null
Heidfeld a Monacói Nagydíj idején még a Mercedes<br /> tartalék pilótája volt (Fotó: Action Images)
Mint azt kedden meg&iacute;rtuk, a Formula&ndash;1-ben szereplő Sauber-ist&aacute;ll&oacute; szerződ&eacute;st bontott Pedro de la Ros&aacute;val, &eacute;s a j&ouml;vő h&eacute;t v&eacute;gi Szingap&uacute;ri Nagyd&iacute;jon m&aacute;r Nick Heidfeldet ind&iacute;tja el a 22-es rajtsz&aacute;m&uacute; aut&oacute;j&aacute;ban. A n&eacute;met versenyző 2001-től 2003-ig, valamint 2006-t&oacute;l 2009-ig szerepelt m&aacute;r a sv&aacute;jci csapatban, amely a t&eacute;len nem hosszabb&iacute;tott vele szerződ&eacute;st, ez&eacute;rt elment a Mercedeshez tartal&eacute;k pil&oacute;t&aacute;nak, majd augusztusban az F1-be j&ouml;vőre visszat&eacute;rő Pirelli gumigy&aacute;r hivatalos tesztpil&oacute;t&aacute;ja lett.

„Őrülten várom már, hogy ismét Formula–1-es futamon indulhassak, a Saubernél ráadásul olyan lesz, mintha otthon lennék, ami segít a beilleszkedésben. Köszönöm Peter Saubernek, hogy ismét hisz bennem" – mondta az elmúlt hetekben két Pirelli-teszten is részt vevő Heidfeld, aki a napokban ismét beül a hófehér 2009-es Toyotába, hogy segítse az olasz gumigyár felkészülését.

A Pirellitől kapott lehetőség megnövelte Heidfeld piaci értékét, hiszen rengeteget tud a jövő évi gumikról, s információja aranyat érhet az új autó megépítésénél.

Más kérdés, hogy az F1 többi kilenc szereplője rákényszeríti-e a Pirellit arra, hogy új tesztpilóta után nézzen, vagy megengedik Heidfeldnek, hogy az olaszok kérésének eleget téve végigcsinálja a programot?

De la Rosa az idén eddig csak a Magyar Nagydíjon szerzett pontot, hat egységével jócskán elmarad a másik sauberestől, a 21 pontos Kobajasi Kamuitól.

A 39 éves spanyol tudomásul vette Peter Sauber döntését, de nem tett le róla, hogy visszatérjen az F1-be, és 2011-es szerződésre „vadászik".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik