Hamilton teher nélkül várja Abu-Dzabit

Vágólapra másolva!
2010.11.10. 14:31
null
Hamiltonnak Alonsóra is figyelnie kell Abu-Dzabiban (Fotó: Action Images – archív)
Noha Lewis Hamilton, a McLaren pilótája tudja, hogy nagyon kevés esélye van pályafutása második világbajnoki címének megszerzésére, nem adja fel a harcot, és mindent megtesz az évzáró Abu-Dzabi Nagydíjon. Sőt ezúttal azzal a teherrel sem kell megküzdenie, mint két és három évvel ezelőtt.

„Korábban két alkalommal is versenyben voltam a világbajnoki címért az utolsó futamon, így pontosan tudom, milyen teher nehezedik az emberre, amikor a hőn áhított trófea szinte karnyújtásnyira van” – idézte fel az előző évek vb-hajráit Lewis Hamilton, aki jelenleg a negyedik helyen áll a pilóták pontversenyében.

SZAVAZÁS

Ön szerint ki nyeri az évadzáró Abu-Dzabi Nagydíjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Igaz, idén kissé más a helyzetem – folytatta a 2008-as világbajnok. – Noha matematikailag még van esélyem a végső győzelemre, de ehhez nem elég megnyernem a vasárnapi versenyt, még az is kell, hogy a vébééllovas ne szerezzen pontot. Sőt lehet, hogy még ez sem lenne elég. Így az idén nem érzem ugyanazt a terhet, amivel három és két éve is meg kellett küzdenem.”

„Persze ez nem azt jelenti, hogy kevésbé elszántan vagy motiváltan várnám a hét végét. Már sokszor láttuk, hogy az idei világbajnokság teljesen kiszámíthatatlan, szerintem az utolsó futam eredménye is teljességgel megjósolhatatlan” – vélekedett a 25 éves pilóta.

„Saját tapasztalatból tudom, hogy a bajnokság addig nem dől el, amíg át nem haladsz a célvonalon, így végig nagyon keményen fogok küzdeni – emlékeztetett Hamilton a 2008-as idény utolsó futamára, amikor az utolsó métereken előzte meg Timo Glockot, és így Felipe Massa előtt megnyerte a világbajnokságot. – Látványos, nagyszerű futam lesz ez a Formula–1 szerelmesei számára az egész világon."

LEHETŐSÉGEK A VILÁGBAJNOK-AVATÁSRA 
Alonso világbajnok, ha…
…nyer vagy második
…harmadik vagy negyedik, és Webber nem nyer
…ötödik, és Vettel vagy Webber nem nyer (ha Vettel nyer, azonos pontszámmal zárnak, ugyanannyi 1., 2. és 3. helyezéssel – a 4. pozíciók tekintetében Vettel 3–2-re nyer)
…hatodik, Webber legfeljebb harmadik, és Vettel nem nyer
…hetedik vagy nyolcadik, Webber nem dobogós, és Vettel nem nyer
…kilencedik, Webber legfeljebb ötödik, és Vettel legfeljebb harmadik
…tizedik, Webber legfeljebb hatodik, és Vettel legfeljebb harmadik
…nem szerez pontot, és Webber legfeljebb hatodik, Vettel legfeljebb
harmadik, Hamilton pedig nem nyer
(Ha egyik riválisa sem nyer, egyenlő pontszám esetén Alonso öt győzelmének köszönhetően világbajnok.)
Webber világbajnok, ha…
…nyer, és Alonso nem második
…második, Alonso legfeljebb hatodik, Vettel pedig nem nyer (ha Vettel nyer, azonos pontszám alakul ki kettejük között, de a németnek öt győzelme lesz az ausztrál négyével szemben)
…harmadik, Alonso legfeljebb hetedik, Vettel pedig nem nyer
…negyedik, Alonso legfeljebb kilencedik, Vettel pedig nem nyer
…ötödik, Alonso legfeljebb tizedik, Vettel pedig legfeljebb harmadik
(Ha Webber és Vettel sem nyer, de azonos pontszám alakul ki közöttük, az ausztrál több második helyezésének – jelenleg 4–2-re állnak e tekintetben – köszönhetően világbajnok lesz)
Vettel világbajnok, ha…
…nyer, és Alonso legfeljebb ötödik
…második, Alonso legfeljebb kilencedik, Webber pedig legfeljebb
ötödik
Hamilton világbajnok, ha…
…nyer, Alonso nem szerez pontot, Webber legfeljebb hatodik, Vettel pedig legfeljebb harmadik
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik