Formula-1: Schumacher fék- és gumiproblémák miatt lett 15.

Vágólapra másolva!
2010.06.26. 16:25
Csalódást keltően szerepelt a Mercedes az Európai Nagydíj időmérő edzésén: Nico Rosberg a 12., Michael Schumacher a 15. helyről indulhat a holnapi valenciai futamon. A hétszeres világbajnok szerint gumi- és fékproblémák miatt nem sikerült előrébb végeznie.

„Két oka volt a rossz teljesítménynek. Az egyik, hogy Kanadához hasonlóan problémáink voltak a gumikkal. Ezt csak tetézte, hogy a fékek sem működtek megfelelően" – nyilatkozta az időmérő edzés után Schumacher.

„Biztos vagyok benne, hogy a csapatnál csalódottak. De harcosok vagyunk, küzdünk tovább. Elég régóta vagyunk az F1-ben ahhoz, hogy tudjuk, néha jönnek a hullámvölgyek, amikor nem értesz bizonyos dolgokat" – magyarázta a hétszeres világbajnok.

„Nyilvánvaló, hogy sikerült javítani az autókon. A srácok nagyon keményen és nagyon jól dolgoztak. Csakhogy ez semmit sem ér, ha olyan rajthelyeket szerzünk, amelyeket szereztünk, és ilyen hátulról kell kezdenünk a futamot. Nagyon nehéz délutánra számítok holnap" – tette hozzá a német klasszis.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik