Formula-1: jövőre a Red Bull váltóját használja a Lotus

Vágólapra másolva!
2010.10.05. 10:27
A Lotus-istálló bejelentette, hogy a következő idényben a Red Bull sebességváltóját és hidraulikus rendszerét használja. A malajziai licenccel versenyző F1-es gárdánál rengeteg gondot okozott az FIA által – kimondatlanul – az újoncok számára kötelezővé tett Xtrac tengelykapcsoló és hidraulikus rendszer, amelytől minden erejével meg akart szabadulni Mike Gascoyne műszaki vezető.

A Lotus a múlt héten jelentette be, hogy hivatalosan is felmondta a motorszállítási szerződését a Cosworth-tal, s ezzel együtt az Xtrac rendkívül megbízhatatlan rendszereitől is megszabadult. Azt korábban is sejteni lehetett, hogy az istálló a jövőben a Renault motorjait használja, de a Red Bull-lal kötött megállapodás váratlan volt. Várhatóan napokon belül bejelentik az új motorszállítási megállapodást is, amelynek köszönhetően a Lotus 2011-ben ugyanazzal a motor/váltó kombinációval indul, mint az F1 élcsapatai közé tartozó Red Bull.

„A Lotus elkötelezettségének újabb bizonyítéka ez a szerződés. Nemcsak a Red Bull rendszereinek megbízhatóságáról és teljesítményéről van szó, hanem a kialakításáról is – mondta a magát az istállóhoz újabb öt idényre elkötelező Gascoyne. – A jövő évi autó megépítésének fontos szakaszához érkeztünk: nem mindegy, hogy a dupla diffúzor betiltása után milyen lehetőségeink lesznek az autó farának kialakításakor. Mondanom sem kell, sokkal nagyobb szabadságot kapunk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik