Formula-1: a Red Bull cáfolja, hogy az istálló kivételezne Vettellel

Vágólapra másolva!
2010.05.31. 13:20
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko a tegnapi Török Nagydíj után cáfolta, hogy az osztrák istálló kivételezne Sebastian Vettellel, a csapat német pilótájával.

„Mindkét pilótánkat ugyanabban az elbánásban részesítjük" – jelentette ki a Török Nagydíjat követően Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója.

„Pilótáink nem egymással versenyeztek. Hatalmas nyomás alatt tartották őket a McLarenek, Button és Hamilton sokkal gyorsabb volt az egyenesekben, így a kanyarokban kellett megtartanunk az előnyt" – elemezte a szakember a Török Nagydíjon történteket.

„Vettelnek támadnia kellett, különben Hamilton megelőzte volna – teljesen más lett volna a helyzet, ha a McLarenek tíz másodperccel lettek volna lemaradva, de nem így volt" – magyarázta a sportvezető Vettel és Webber összeütközésének előzményét.

Mint ismert, a két Red Bull-pilóta a 48. körben ütközött össze. Vettel kiesett, Webber folytatni tudta a futamot, de csak a két McLaren-pilóta mögött ért célba: a futamot Lewis Hamilton nyerte meg, a második Jenson Button, a harmadik Webber lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik