F1: Wolff szerint megint cserben hagyták Hamiltont

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.11. 13:30
A Bakiban történt fejvédő keretes mizéria után Spielbergben a váltócsere miatti hátrasorolás nehezítette meg Lewis Hamilton futamát. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a brit nemcsak rettentő balszerencsés, de a szükséges feltételeket sem mindig tudja biztosítani számára a csapat.

Lewis Hamilton a nyolcadig pozícióból indulva a negyedik helyen ért célba Spielbergben, és a futamot követően nem volt túl elégedett. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint a gyenge szereplés nem csak a brit pilóta hibája, a csapatnak és a balszerencsének is nagy szerepe van benne, ám messze van még a szezon vége ahhoz, hogy túl sokat aggódjanak.

„Azt hiszem, hogy Lewis annyira balszerencsés volt, amennyire csak lehetett – nyilatkozta a futamot követően Wolff. – A múltkor a fejvédő kerettel hagytuk cserben őt, most meg a váltóval. Itt az ideje, hogy visszavágjunk, és talán ezt már Silverstone-ban megtehetjük. Alapvetően nem mennek jól a dolgai mostanság. A spielbergi versenyen szenvedett az autó és a gumik miatt, de még mindig jól áll a bajnokságban. A felénél sem járunk a szezonnak, és kétszázhetvenöt pont még megszerezhető. A mi célunk az, hogy lehetővé tegyük számára, hogy Silverstone-ig leküzdje a problémáit.”

Hamilton korábban elmondta: úgy érzi, hogy a teljes mezőnyből az ő futama volt a legjobb. Emellett biztatónak tartja azt, hogy gyengélkedése ellenére is „csak” húsz ponttal van lemaradva bajnoki riválisától, Sebastian Vetteltől.

„A húszpontos hátrány nem túl jó, de valójában lehetne már harmincpontos is – vélekedett a háromszoros világbajnok. – Nem hiszem, hogy ez annak a jele, hogy valamit másképp kellene csinálnom, vagy annak, hogy a csapat nem áll mögöttem, és nem dolgozik elég keményen. Nekem továbbra is úgy kell vezetnem, ahogy eddig, és reménykednem kell abban, hogy jobbra fordulnak a dolgok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik