nemzetisport.hu 2017.06.20 11:46 Frissítve: 2017.06.20 11:47

F1: Wolff odaszúrt Rosbergnek, aki ezt nem hagyta szó nélkül

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke kemény kritikával illette a német istállótól és a Formula–1-ből tavaly visszavonult Nico Rosberget – a kijelentésekre reagált 2016 világbajnoka.

Wolff szerint Rosberg mindent felhasznált Hamilton ellen, amit csak tudott (Fotó: AFP)

 

Lewis Hamilton és Nico Rosberg nagy csatákat vívott az előző három évben a világbajnoki címért, a két versenyző a pályán és azon kívül is sokszor feszült keményen egymásnak. Kettejük közül inkább Hamilton volt az, aki olyan nyilatkozatokat tett, amelyekkel kissé odaszúrt csapattársának. Volt, mikor megkérdőjelezte Rosberg német származását, míg a tavalyi szezonzárót megelőzően azt mondta: akárhogy is végződik az idény, tudja, hogy ő érdemelte meg jobban a vb-címet.

Ennek ellenére Toto Wolff a napokban meglepő választ adott arra a kérdésre, hogy ki volt a Mercedes pilótái közül az, aki jobban áskálódott a csapattársa ellen.

„Az, aki már nincs itt – szögezte le a német istálló csapatfőnöke. – Nico volt a gonosz, ő felhasznált minden fegyvert, ami a birtokában volt. A Lewisszal való kapcsolatában azonban voltak olyan dolgok, amikről mi sem tudhattunk. Teljesen máshonnan jöttek, és úgy nőttek fel, hogy egymás ellen versenyeztek. Nem egyszerű a dolog, ha két olyan pilóta rendelkezik a világbajnoki cím megszerzéséhez szükséges autóval, akik csapattársak.”

Korábbi főnöke nyilatkozata természetesen Nico Rosberghez is eljutott, a német azonban nem különösebben foglalkozik a témával, hiszen tudja, nem érdemes mindent komolyan venni, ami az újságokban vagy az interneten olvasható.

„Tudom, hogy Toto mit gondol rólam valójában, szóval nem érdekel, hogy mit írnak ezzel kapcsolatban az angol lapok – reagált a 2016-os világbajnok. – A múlt kedden hatszázezer eurót gyűjtöttünk együtt vak gyerekek számára egy jótékonysági eseményen. Persze időnként elolvasom, hogy mit írnak rólam az interneten, de ezt a fejezetét lezártam a karrieremnek, és kissé vicces is, hogy már mennyire hidegen hagynak az ilyen dolgok. Megnyertem a magam csatáját, és remélem, egy nap újra együtt tudunk nevetni az ilyeneken Totóval.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.06.23 14:09:52

F1 nemzetisport.hu

Nem csak a holland hibázott – Jolyon Palmer miatt állt az edzés, de Sebastian Vettel is csak szenvedett.

2017.06.23 10:16:20

F1 nemzetisport.hu

Sergio Pérez a tréning végén falnak csapta a Force Indiát, emiatt egy ideig állt a szabadedzés.

2017.06.11 19:16:46

F1 nemzetisport.hu

A német az utolsó helyről jött fel a negyedikre • A Mercedes idei első kettős győzelmét aratta.

2017.06.10 11:10:26

F1 nemzetisport.hu

A Mercedes angol pilótája elképesztő körrel győzte le Vettelt, utolérte az örökrangsorban Sennát.

2017.06.10 10:37:30

F1 nemzetisport.hu

A két Ferrari zárt az élen, az edzés meglepetésembere a Bottast megelőző Verstappen volt.