F1: Wolff elismerte a partimódot – valaki nem mond igazat a Mercedesnél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.24. 18:51
Bár Lewis Hamilton azonnal cáfolta a melbourne-i kvalifikációt követő sajtótájékoztatón, hogy „partimódra” kapcsolt volna a Q3 végén – megszerezve ezzel hetedik rajtelsőségét Ausztráliában –, főnöke, Toto Wolff ennek éppen az ellenkezőjéről számolt be. A kérdés már csak annyi, hogy kinek hihetünk...

Amolyan nyílt titok a Mercedesszel kapcsolatban, hogy autói az időmérők első két szakaszában általában letekert motorral mennek, majd a Q3-ban – és annak is az igazán fontos részében – hirtelen előhúznak még némi tempót, és sokszor könnyedén legyőzik riválisaikat a pole pozícióért folytatott csatában.nyílt titok a Mercedesszel kapcsolatban, hogy autói az időmérők első két szakaszában általában letekert motorral mennek, majd a Q3-ban – és annak is az igazán fontos részében – hirtelen előhúznak még némi tempót, és sokszor könnyedén legyőzik riválisaikat a pole pozícióért folytatott csatában.

Úgy tűnik, ez ma sem történt másképp, ugyanis Lewis Hamilton csaknem hét tizeddel volt gyorsabb a melbourne-i időmérő legvégén a második Kimi Räikkönenhez képest, így a négyszeres világbajnokmeg is kapta a bizonyos „partimódra” utaló kérdést a sajtótájékoztatón.Hamilton viszont leszögezte: szó sincs erről, sőt, nincs is olyan gomb Mercedesének kormányán, amely plusz lóerőhöz segítené a Q3-ban.

Az alapján viszont, amit a német istálló csapatvezetője, Toto Wolff nyilatkozott nem sokkal később, úgy tűnhet, hogy valaki nem mond igazat a címvédő alakulatnál.

„Van partimód az autóban, és ezt be is kapcsoltuk a Q3-ban – ismerte el Hamilton főnöke. – Viszont nem az első és a második kör között volt meg ez a különbség, Lewis azt mondta, egyszerűen jól sikerült a későbbi köre, mindent megfelelően összerakott, és több sebességet vitt be a kanyarcsúcspontokba.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik