F1: volt versenytársa szerint Alonso otthagyja a McLarent

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.22. 13:14
A korábbi F1-es pilóta, Mark Webber szerint viccnek nevezhető, amit Fernando Alonsónak át kell élnie a McLaren-Hondánál, ezért az ausztrál úgy véli, hogy volt versenytársa rövidesen elhagyja a brit istállót.

Mark Webber 2013 végén vonult vissza a Formula–1-ből, de annak ellenére, hogy Alonsóval évekig versenyeztek egymás ellen, híresen jól kijöttek. Az ausztrálnak ezért is rossz látnia, miként alakult a spanyol számára az elmúlt bő két év a McLarennél.

„Kész vicc, hogy Fernando a rajtrács végén van egy olyan autóval, amely nem elég versenyképes – mondta Webber. – Ennek ellenére még mindig fenomenálisan vezet, és a megítélése sosem volt jobb a jelenleginél. Ez részben azért van, ahogy az Indy 500-on teljesített, részben pedig azért, amire néha képes a McLarennel. Hallottam néhány hihetetlen dolgot az előbbivel kapcsolatban. Jól ismerem Gil de Ferrant, Fernando mentorát, aki szerint elképesztő volt, hogy Fernando milyen gyorsan tanult."

A jó barát a múlt mellett a jövőről is beszélt, és elmondta, kétli, hogy Alonso sokáig maradna a McLarennél, ami arra az esetre is igaz, ha a brit istálló visszatérne előző motorszállítójához, a Mercedeshez.

„Valószínűleg nem ugyanazt a motort kapnák, mint ami a gyári csapat autóiban van. A McLarennek az autó többi részén is javítania szükséges, és fél másodperccel kell gyorsabbnak lennie" – vélekedett az ausztrál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik