F1: rekordot ért Schumacher Magyar Nagydíjat nyerő gépe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.17. 10:55
null
Zajlik az aukció (Fotó: facebook.com)
A Ferrari Formula–1-es csapatának 2001-es autója, amely a keresztségben az F2001 nevet kapta, 7.5 millió dollárért kelt el a világhírű aukciósház, a Sotheby's New York-i árverésén, s ezzel a modern éra legdrágább, árverésen gazdát cserélt F1-es autója lett.

Michael Schumacher az F2001-essel hódította el 2001-ben a negyedik világbajnoki címét a hétből, és a New York-i Kortárs Művészeti Galériában rendezett árverésen kelt el világrekordot érő 7 504 000 dollárért az autó, amelyért a szervezetők eredetileg négy millió körüli összegre számítottak. Az összeg egy részét a Michael Schumacher nevével fémjelzett Keep Fighting Alapítvány kapja.

Michael Schumacher 2001-ben ezzel az autóval érte el nemcsak az utolsó, ötödik monacói győzelmét, hanem harmadik magyar sikerét is, amellyel egyben bebiztosította a vb-címét. Az F2001-es összesen 20 futamon szerepelt a száguldó cirkuszban: 17-szer a 2001-es idényben, amikor Schumacher 9 alkalommal győzve lett világbajnok, és háromszor a 2002-es évadban, amikor szintén a német nyert egyszer az F2001-essel, az idény első versenyén Ausztráliában.

A 16 évvel ezelőtti F1-es idény során ezzel az autóval Schumacher megvédte bajnoki elsőségét a Ferrarival, csaknem kétszer annyi pontot gyűjtött, mint a második helyen végző McLaren-pilóta, David Coulthard. A német legenda által abban az évben begyűjtött 123 pont az egyéni világbajnokságban akkor rekord magasnak számított.

A hétszeres világbajnok kiválóság 2013 decemberében szenvedett síbalesetet, amely után súlyos, életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, és kilenc hónap kórházi kezelést követően hosszú ideje családi körben, genfi otthonában ápolják. Állapotáról családja nem hoz nyilvánosságra részleteket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik