F1: Vettelt és Norrist is megbüntették az időmérő után

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.07.28. 13:14
null
Vettel erőforrásában elemet cserélt a Ferrari az időmérő után (Fotó: AFP)
Erőforráselemek cseréje miatt kapott rajtbüntetést Sebastian Vettel és Lando Norris is – igaz, ez az előbbi esetében ennek nincs nagy jelentősége, hiszen amúgy is a rajtrács végéről várhatta volna a piros lámpák kialvását.

 

Bár Sebastian Vettel mért kör nélkül zárta az időmérőt, engedélyt kapott a sportfelügyelőktől arra, hogy a bokszutca helyett a rajtrács végéről kezdhesse meg a hockenheimi futamot. Mivel értelemszerűen több pozíciót nem bukhat, a csapata kicserélte a központi elektronikát az erőforrásában. Csakhogy ebből idén már a harmadik került be az 5-ös számú Ferrariba, és mivel a szabadon felhasználható mennyiség kettő az elemből, a csere büntetést von maga után.

Természetesen Vettel helyzetén ez nem változtat, Lando Norris azonban bukott néhány pozíciót hasonló eset miatt. A brit újonc McLarenébe is új központi elektronika került, ezen felül új MGU-K-t és energiatárolót is kapott. Norris számára egyébként sem sikerült jól a szombati időmérő – bár csak egy hajszállal maradt el a továbbjutástól, de már a Q1-ben búcsúzni kényszerült. Az erőforráselemek cseréje miatti büntetése következtében Vettel mellől, a 19. pozícióból vághat neki a versenynek.

Kimi Räikkönen autójába még pénteken szereltek be új MGU-K-t, a kvalifikációt követően pedig az MGU-H-t, a turbófeltöltőt és a motort is kicserélték az Alfa Romeóban, de a finn pilóta minden elemből a megengedett mennyiségen belül maradt, vagyis őt nem büntették.

A Német Nagydíj vasárnap 15.10-kor rajtol!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik