F1: Vettel szerint unalmas a Mercedes-dominancia, Wolff nem ért egyet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.29. 14:32
null
Negyedik kettős győzelmét aratta idén a Mercedes Bakiban (Fotó: AFP)
Talán őszinte viccnek szánta Sebastian Vettel az Azeri Nagydíj után, hogy kezd unalmassá válni a Mercedes fölénye, valamint az, hogy a németek évek óta nem találnak legyőzőre a világbajnoki címekért folytatott csatában. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke viszont felhívta a figyelmet arra, hogy a Formula–1-ben a világ legjobb versenyzői indulnak, így annak kell nyernie, aki közülük is a legjobbnak bizonyul.

 

Négy versenyből negyedik kettős győzelmét aratta 2019-ben a Mercedes Azerbajdzsánban, így a címvédő istálló nagy fölénnyel vezeti az egyéni és a konstruktőri összetettet is – utóbbinál az előnye már 74 pont a Ferrarival szemben. Mindezt elnézve eddig ez az idény is úgy alakul, mint az előző öt (a hibridszférában), amióta a németek egyik tekintetben sem találtak legyőzőre.

Sebastian Vettel – akinek a múlt hétvégén, Bakiban meg kellett elégednie a harmadik hellyel – azzal viccelődött a futam után, hogy egyre unalmasabbnak tartja a Mercedes dominanciáját.

„Ez elég unalmas – mondta Vettel mosolyogva. – Ez nem csak erről a négy versenyről szól, hanem mennyiről is? Talán négy évről? Keményebben és eredményesebben kell dolgoznunk. Olyan keményen nyomjuk, ahogyan csak tudjuk, de azt is el kell fogadnunk, hogy a Mercedes rendkívül jól teljesít, és a legtöbbször az autóit is megfelelően készíti fel.”

„Így is magabiztos vagyok, és hiszek a csapatban, illetve abban, hogy tudunk még fejlődni. Azt hiszem, hogy jó autónk van, de eddig nem sikerült abba a pozícióba kerülnünk, ahova tartozunk. Emiatt nehéz megbízni az autóban, és jól érezni magunkat benne” – árulta el a négyszeres világbajnok.

Nem ért Vettel „vádjával” Toto Wolff, bár azt elismeri, hogy a rajongók szempontjából valószínűleg jobb lenne, ha nem mindig ugyanazt az egy vagy két versenyzőt látnák a dobogó legfelső fokán.

„Nem hiszem, hogy unalmas lenne a helyzet. Például, ha megnézünk egy Formula–2-es versenyt, rengeteg ütközés és biztonsági autós fázis van, ezzel szemben a Formula–1-esek sokkal tisztábban versenyeznek. A világ legjobb pilótáiról beszélünk ebben a sorozatban. Rajongóként én is különböző győzteseket szeretnék látni, valamint a rajttól a célig tartó kemény csatákat, viszont én, a Mercedes vezetőjeként mindent megteszek azért, hogy a lehető legjobban teljesítsünk” – szögezte le az osztrák szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik